Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Problémy s čistotou vody omezují nemocnici v Prachaticích

 PRACHATICE - 26. října 2015 - 17:43 - Prachatická nemocnice se od pondělního rána 26. října ocitla bez obvyklého zdroje pitné vody. Na vině byla havárie kanalizačního potrubí, při níž odpadní voda prosákla do studny, ze které nemocnice vodu běžně čerpá. Pondělní oběd v kuchyni nemocnice se pro čtyři stovky strávníků vařil z vody ze dvou cisteren, které přistavil ČEVAK. Ten část kanalizace, kde došlo k havárii, neprovozuje. 

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Nemocnice po zjištění havárie okamžitě odstavila vodojem, který čerpal vodu ze znečištěné studny, a začala čerpat vodu z vlastního vrtu. Ta je nezávadná a pacienti se jí mohou mýt i sprchovat. K pití dostávají pacienti i personál nemocnice vodu balenou.

   Mimořádná událost se projevila i na dalších stránkách chodu nemocnice. Pacienty v akutním stavu, jako třeba ty, kteří potřebují dialýzu, převáželi do jiných nemocnic.

   Příčina a rozsah znečištění se zjišťují. To si ovšem vyžádá jistý čas, jen vyhodnocení vzorků trvá tři dny. K normálu by se mohla prachatická nemocnice vrátit nejdříve koncem tohoto týdne.

   Zasažená studna slouží pouze pro zásobování areálu nemocnice. Podle vodohospodářů je tedy vyloučeno, aby se kontaminovaná voda dostala do vodovodní sítě města, které leží v údolí pod nemocnicí.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist