Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 V Prachaticích je nově omezeno pití alkoholu na veřejnosti

 PRACHATICE - 23. října 2015 - 9:59 - V Prachaticích začala platit nová verze vyhlášky o veřejném pořádku. Nově zakazuje pití alkoholu na některých veřejně přístupných místech.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Pití alkoholu na veřejnosti může nově městská policie postihovat pokutou v historickém centru, v parku Mládí, v parku v Hradební ulici, na Parkáně a ve Štěpánčině parku. Také do padesáti metrů od místních supermarketů COOP, Lidl, Penny, Kafland a obchodního domu Prior. Zákaz se týká rovněž veřejně přístupných dětských hřišť a autobusového a železničního nádraží.

   "Na stejném území platí například i zákaz požadování finančních či jiných darů fyzickými osobami pro vlastní prospěch. V historické části města a v městských parcích je pak zakázáno přespávání na veřejném prostranství," uvedla vedoucí odboru komunálních služeb a dopravy Ivana Jeřábková, která novou vyhlášku předkládala zastupitelům společně s ředitelem městské policie Ivo Novotným. Pro její schválení hlasovali všichni přítomní zastupitelé.

   Zákaz se netýká předzahrádek a pořádání kulturních, společenských a sportovních akcí, pokud je alkohol konzumován v blízkosti prodejních míst.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist