Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Kniha o Krásné hoře má patnáctiletého autora

 STOŽEC - 17. srpna 2015 - 11:38 - V informačním středisku národního parku ve Stožci pokřtil knihu o Krásné Hoře teprve patnáctiletý autor Luděk Němec - student kvarty Českého reálného gymnázia v Českých Budějovicích. Šumavu má rád a s rodiči sem jezdí na Stožecko a místa kolem Krásné Hory ho tolik zaujala, že o nich sesbíral neuvěřitelný materiál, který nyní vychází knižně.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Obec Krásná Hora nebyla nikdy významným místem Šumavy. Šlo o prostou a chudou šumavskou ves, která nenese ani znaky nějaké události. Přesto si toto místo svou historickou i dnešní pozornost zaslouží. Publikace má za cíl poukázat na pohnutou historii českého pohraničí a představit návštěvníkům v Čechách dosud nepublikovanou historii této lokality.

   Krásná Hora je je jedním z míst, které turisté, s oblibou v této části Šumavy navštěvují, a kde ještě před nedávnem kvetl život. Zdejší osídlení bylo ale zničeno a obhospodařovanou obec nahradila bujná příroda. 

   Mladému autorovi přišlo ke křtu popřát mnoho lidí, mezi nimi nechyběl ředitel národního parku Šumava Pavel Hubený, který knihu velmi pochválil a řekl, že by od tak mladého studenta takto dobře zpracovanou knihu o jednom ze zaniklých míst Šumavy nečekal a moc se mu líbí. Poděkování se Luďkovi dostalo i od dalších hostů a nechyběla pusa od maminky a velké děkuji od tatínka. 

   Na závěr knihu pokřtila kmotřička a kmotříček, kteří si na křest přinesli vodu z Vltavy Teplé i Studené, neboť Krásná Hora je spojena oběma toky.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist