Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Ve Volarech mají sraz Tomící - nejmenší turisté

 VOLARY - 11. srpna 2015 - 11:14 - V areálu Tatranu Volary byl v neděli zahájen šestidenní už 34. celostátní sraz Tomíků na Šumavě.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   Tomíci jsou nejmenší turisté, kteří vystupují pod oficiálním názvem TOM. Jde o Asociaci turistických oddílů mládeže s celorepublikovou působností, zaměřenou především na turistiku a tábornictví. Členy Asociace TOM jsou Tomíci, kterých je v současné době necelých devět tisíc. Ve Volarech se jich na srazu sešlo na 150.

   Po zahájení si mohli účastníci prohlédnout ukázky starých šumavských řemesel od výroby holubiček, páteříků, paní přadlenu a její kolovrátek a jak se vydlábavají lžíce. U dětí vítězila dřevěná lžička na šňůrce, která se ihned stala nezbytnou součástí výbavy na výlet a dospělé zase udivovala krásná holubička. 

   Mimo výletů, které začaly hned v neděli odpoledne cestou na Knížecí stolec, čekají mladé turisty i zajímavé prezentace a workshopy a vyprávění o lese a životě na Šumavě, či Železné oponě, nebo o životě na Zlaté stezce z Pasova do Prachatic. Chybět nebude ukázka pečení v peci v Lenoře a vyprávění o pohádkové i trochu tajemné Šumavě.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist