Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Hasiči ze dvou okresů krotili rozsáhlý požár obilí u Bavorova

 BAVOROV - 11. srpna 2015 - 10:04 - Požár strniště, obilí a lesa mezi Bavorovem a Tourovem na Strakonicku likvidovaly v pondělí 10. srpna odpoledne, desítky profesionálních a dobrovolných hasičů ze 16ti jednotek. Při největším jihočeském požáru v období letošního letního sucha, který pravděpodobně zapálila jiskra od kombajnu při žňových pracech, vznikla škoda za více než půl milionu korun. Nikdo nebyl ohrožen na životě.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto poskytl HZS Jihočeského kraje   

   www.dre-kon.cz

   O požáru Informovala plukovnice jihočeských profesionálních hasičských záchranářů Jana Neškodná. Podle jejích slov byl požár ohlášen ve 13:04, ve 14:02 byl vyhlášen třetí stupeň poplachu a požár se podařilo lokalizovat v 15:07. Na začátku hasebních prací pomáhal s hašením požáru i vrtulník Policie ČR.

   Při likvidaci požáru zasahovala letecká hasičská jednotka a dále jednotky HZS Jihočeského kraje ze stanic Vodňany, Strakonice, Prachatice, České Budějovice a Písek. Do boje s ohnivým živlem se spolu s nimi zapojily jednotky Sborů dobrovolných hasičů obcí Drahonice, Netolice, Vlachovo Březí, Dub, Čepřovice, Strunkovice nad Blanicí, Bavorov, Protivín, Vodňany - Pražák a Milenovice.   

   Podle původního odhadu měl požár zasáhnout až 150 hektarů, po upřesnění to bylo zhruba 57 hektarů. Shořelo 26,5 hektaru obilí, 30,5 hektaru strniště a asi jeden hektar smíšeného lesa. Škodu odhadnutou na 515 000 korun bude majitel polností ještě upřesňovat. Zjištěním přesné příčiny požáru se dále zabývá vyšetřovatel HZS.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist