Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Záchranáři zachránili chlapce v hyperglykemickém kómatu

 ŠUMAVA - 3. srpna 2015 - 12:20 - Záchranáři Horské služby zachraňovali v neděli 2. srpna po poledni desetiletého chlapce, který nečekaně upadl do hyperglykemického komatu v Prášilech. Na místo letěl i vrtulník letecké záchranné služby z Plzně.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "Během několika málo minut jsem dorazil k malému pacientovi a ihned zahájil základní vyšetření. Vše jsem konzultoval se Zdravotnickou záchrannou službou, která na místo vyslala i sanitní vůz," popsal okolnosti výjezdu Štěpán Pospíchal, zasahující člen Horské služby Šumava. Sám ještě před příjezdem zdravotníků udělal testy na hladinu cukru v krvi a zjistil, že ta se pohybuje v extrémně vysokých hodnotách.

   Po příjezdu sanitky převzal chlapce do péče lékař a dopravili ho k vrtulníku. "Podle našich informací se hoch nikdy s cukrovkou neléčil. Podle jeho otce u něho nedávno lékaři dělali kontrolní testy na hladinu cukru a ta měla být zcela v normálu, takže příčinu kómatu musejí určit až odborní lékaři," uvedl k případu Michal Janďura, náčelník Horské služby Šumava.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist