Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Z Regionálního operačního programu přidělena téměř miliarda

 PRACHATICKO - 30. července 2015 - 9:50 - Prachaticko a Vimpersko získalo v uplynulých letech z Regionálního operačního programu, který plní peníze z Evropské unie, zhruba tři čtvrti miliardy korun. Jde o sumu, která už byla vyplacena. Přidělená částka - na kterou jsou podepsané smlouvy o přidělení dotací - je ale vyšší, a to 944 milionů korun.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Co se týče objemu peněz byla přitom úspěšnost žádostí zhruba čtvrtinová, protože žadatelé z našeho okresu požádali o dotace v celkové výši 3,84 miliardy korun.

   "V okrese Prachatice bylo prostřednictvím Regionálního operačního programu Jihozápad podpořeno celkem 61 projektů, mezi které patří například městské divadlo v Prachaticích, které prošlo celkovou rekonstrukcí. Dominantou města Prachatice je kostel sv. Jakuba Většího, na jehož obnově se ROP Jihozápad podílel. Finanční podpora z Evropské unie však dala možnost vzniknout dalším projektům. Například ve školství došlo k vybavení učeben na ZŠ Lhenice a ZŠ Husinec. V oblasti cestovního ruchu vzniklo na území okresu i mnoho sportovně-rekreačních zařízení, z nichž jedno je Vimperku anebo další v Prachaticích a Husinci," uvedla Ivana Kerlesová za ROP Jihozápad.

   Peníze šly ale i do silnic - opravilo se jich 3,14 kilometrů a vzniklo 2,48 kilometru. "Velmi významným ukazatelem je výstavba 47,29 km nových cyklostezek a cyklotras," dodala Ivana Kerlesová.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist