Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Parky z obou stran Šumavy vydaly první společný kalendář

 ŠUMAVA - 16. července 2015 - 8:27 - Bavorský a šumavský národní park vydaly poprvé ve své historii společný nástěnný kalendář na příští rok. Představuje dvanáct jedinečných biotopů obou parku a koupit je možné ho na webu šumavského parku nebo v jeho informačních střediscích.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytla Správa NP Šumava 

   www.dre-kon.cz

   "Tímto společným kalendářem chceme ukázat nejenom krajinnou rozmanitost a krásu našich dvou národních parků, ale také skutečnost, že je příroda na obou stranách hranice stejná," řekl ředitel Správy Národního parku Bavorský les Franz Leibel.

   Kalendář je jedním z produktů nové formy spolupráce obou parku. Tou další je informační materiál, který se zaměřuje na přeshraniční biotopy. I ten je k dostání v informačních střediscích. 

   Důkazem, že oba parky myslí prohlubování spolupráce vážně, je i nové logo pro společné materiály a aktivity. "Společné logo je vyvrcholení dobré spolupráce, kterou jsme loni začali. Ta funguje na všech úrovních a hlavně na přátelské bázi. Spojuje nás totiž nejen společné území, fauna a flora, která vlastně nikdy neznala hranic, ale i společné výzvy a především společný zájem, kterým je ochrana přírody a rozvoj parků, který umožňuje měkkou, k přírodě ohleduplnou turistiku," uvedli ředitelé obou parků společně. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist