Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Ve Vimperku pomáhá nové krizové a poradenské centrum

 VIMPERK - 15. července 2015 - 9:12 - Ve vimperské ulici 1. máje začalo fungovat krizové a poradenské centrum, které dostalo název Vrba. Provozuje ho Český Červený kříž, který na něj dostal dotaci z Norských fondů.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "Hlavní náplní naší činnosti je pomoc obětem domácího násilí. Problém domácího násilí u nás není dostatečně řešený. Doufáme, že i lidé z Vimperka dostanou po zřízení naší kanceláře odvahu svůj problém řešit," řekla sociální pracovnice projektu Vrba Jaroslava El-Asmai s tím, že obětí nemusí být nutně jen ženy, ale i muži. "Specifickou cílovou skupinou jsou senioři, kde nemusí nutně docházet k fyzickému násilí, ale například k ekonomickému," dodala.

   Centrum nabízí psychoterapeutické aktivity, nácvik komunikačních a relaxačních technik, muziko, arte a dramaterapii nebo semináře pro laickou i odbornou veřejnost. Také chce vydávat brožurky, které pomohou domácí násilí rozpoznávat veřejnosti.

   Vrbu veřejnosti najde v kanceláři v bývalém Domě služeb v ulici 1. máje ve druhém patře. E-mail: vrba@cckpt.cz, nebo telefon: 602 144 264

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist