Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Bývalí pracovníci Šumavanu Vimperk se opět sešli 

 VIMPERK - 19. května 2015 - 9:07 - Ve vimperském hotelu Zlatá hvězda se v sobotu 16. května sešli už popáté bývalí pracovníci národního podniku Šumavan Vimperk. Vzpomínali ani ne tak na tehdejší pracovní úspěchy v podniku minimálně evropské pověsti se čtyřmi závody a dalšími provozy, ale především šlo o setkání přátel. 

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "Chceme vždycky hlavně zavzpomínat na staré časy. Čas, který jsme v podniku Šumavan strávili, nebyl jen o práci, ale také o přátelství," řekl již dříve jeden ze zaměstnanců a hlavní organizátor setkání Šumavanu Josef Uhříček.  

   Kdyby přišli všichni, kteří pracovali v některém ze závodů ve Vimperku, Prachaticích, Vodňanech, Klatovech a Domažlicích, jež měly ještě své provozy, jako například v Husinci, tak by jich stále bylo ještě několik stovek. V sobotu ve Vimperku jsme potkali například Věru Vávrovou, která s šumavanskou praxí založila brzy po revoluci v osmdesátém devátém svůj vlastní podnik a už dvacet pět let šije se svými spolupracovnicemi košile na prezidentské úrovni.  

   Mezi účastníky jsme potkali také bývalého podnikového ředitele Šumavanu Vimperk Ivana Tesaře, který nám řekl, že se má vzhledem k věku přiměřeně. A také jeho náměstka a ještě předtím ředitele prachatického závodu Josefa Voldřicha, jenž se těšil, až začne hudba a on bude moci šumavanské ženy vytáčet. Nechyběl ani jeho zástupce, který mu výborně řídil výrobu, Jiří Šetka.  

   U piva, kávy, minerálky i něčeho ostřejšího - často i v pestrých barvách - se dobře povídalo. Asi je pravda, že nejpočetnější bylo setkání zaměstnanců Šumavanu Vimperk se svými kolegy a kolegyněmi hned to první, v roce 2011, kdy sál Zlaté hvězdy praskal ve švech. Teď nepraskal, ale přátelskou atmosféru tu bylo cítit na každém kroku...

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist