Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Chodník ve Slámově bude bez bariér a bezpečnější pro slepce

 PRACHATICE - 13. května 2015 - 10:29 - Prachatická radnice letos v létě začne rekonstruovat pravostranný chodník (při pohledu od Zvolenské) ve Slámově ulici. Dočká se nového povrchu, ale především tu vzniknou bezbariérové přechody pro chodce a vodící pásy pro slepce.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Městu se podařilo získat na rekonstrukci dotaci ze ve výši 1,8 milionu korun, která by měla pokrýt 85 procent nákladů. "Celková cena stavby podle projektové dokumentace by měla být kolem dvou milionů dvou set tisíc korun. Výslednou sumu ale budeme znát až po výběrovém řízení na dodavatele," uvedl starosta Martin Malý.

   Rekonstrukce se bude týkat celého pravostranného chodníku od Zvolenské ulice až ke kruhovému objezdu na křižovatce se Zahradní a Krumlovskou ulicí. "Projekt navazuje na již realizovaná opatření v minulých letech v rámci projektu Prachatice – město bez bariér a dotváří tak komunikační propojení jednotlivých částí města osobám s omezenou schopností pohybu a orientace," uvedla vedoucí odboru dopravy Ivana Jeřábková.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist