Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Jubilejní XXV. ročník Slavností Zlaté stezky ozdobí nové tváře

 PRACHATICE - 30. dubna 2015 - 10:27 - Prachatická radnice se snaží, aby byli spokojeni všichni hosté a účastníci Slavností Zlaté stezky, jejichž jubilejní 25. ročník se uskuteční v pátek 26. a v sobotu 27. června. Potvrdila nám to zastupující vedoucí odboru kultury školství a cestovního ruchu radnice Jiřina Dolejšková, které jsme se zeptali na koncept letošních slavností a samozřejmě i na chystané novinky.

 Text: Zdeněk a Tomáš Přibylovi 

   www.dre-kon.cz

   "Slavnosti si zachovávají svou tradici, to znamená, že máme v pátek historično a v sobotu se vracíme do současnosti," charakterizovala jejich  základní zaměření Jiřina Dolejšková.

   Slavnostní zahajovací ceremonie a předání práva bude v pátek v 17:00.  "Pak budeme pokračovat historickým programem, který pro nás připravila agentura Kultur - Kontakt Miroslava Mareše, až do 24:00. Postupně diváci uvidí průvod zástupců  partnerských měst, příjezd soumarů, ochutnávku soli, vystoupí skupiny Beltina a Fedrfechtýři. Taneční divadlo ze středověké krčmy zakončí historii a pak pokračujeme s programem - od 21:00 vystoupí Portless (bývalí Saporti) a následovat bude zpěvák Xindl X," uvedla pověřená vedoucí odboru Jiřina Dolejšková.

   Zlatým hřebem sobotního programu bude od 10:00 historický průvod. Jako host usedne do tradičního kočáru Dasha - výborná muzikálová zpěvačka a dlouholetá vokalistka u mnohonásobného Zlatého slavíka Karla Gotta. Dále vystoupí taneční studio Crabdance Prachatice a poté soubory partnerských měst. "Máme velikou radost, že přijedou švýcarští bubeníci, tím určitě všechny účastníky slavností potěšíme," připomněla Jiřina Dolejšková. Ve večerním programu nebude od 20:00 chybět skupina Žlutý pes a po ní od 21:30 vystoupí populární YO YO Band.

   "Mysleli jsme i na malé děti. Právě pro ně jsme rozšířili program v hospicovém parku o tvořivé dílny. To by si měli hlavně pochvalovat rodiče i prarodiče, protože tu děti budou mít klid, můžou si tvořit a hlavně - nikdo nemusí mít obavu, že se děti zatoulají," dodala pověřená vedoucí odboru.

   Organizátoři nezapomněli ani na milovníky dechovky, jejichž rájem se stane tzv. Pivovarská zahrada ve Štěpánčině parku. Tady bude program rozšířen také o dechovky, o které si sami návštěvníci slavností napsali. Budou to Doubravanka, Pěčnovanka, Babouci, Šumavanka, Netolička a ještě další.

   Další lokalitou, kde se podařilo pořadatelům program ještě více zpestřit, je Parkán. Představí se tu hudební styly jako soul, funk, pop, rock, jazz, country a další. Také ohňostroj na závěr slavností bude mít některé nové pyrotechnické efekty, půjde doslova o novinky na pyrotechnickém trhu.

   V příštích týdnech budeme postupně v PRACHATICKOnews.cz přinášet další podrobnosti k chystaným Slavnostem Zlaté stezky. Rozhodně to bude podrobný program slavností a také plakát.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist