Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Chlumany: Trhy, trucky, konopická, kinematograf a ještě víc

 CHLUMANY - 23. dubna 2015 - 9:06 - Od jara do podzimu nabídnou i letos Chlumany svým občanům a návštěvníkům celou řadu příležitostí k zábavě, poučení i k užitku. Od tradičních trhů, které tu radnice pořádá už šestým rokem, přes svátek nablýskaných kamionů a náklaďáků ,po několik nočních představení pojízdného kina v přírodě. Pojďme se proto na tuto nabídku podívat zblízka. Využijeme přitom informace, které nám poskytla starostka Chluman Ivana Vlková. 

 Text: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Významný okamžik, který máme před sebou, se odehraje v podvečer posledního dubna. Na začátek kouzelné filipojakubské noci 30. dubna od 19:00 je naplánováno oficiální otevření areálu U Rybníka s dřevostavbou. Spojené bude se stavěním májky, lampionovým průvodem i posezením u ohně. 

   Poté se jen dvakrát vyspíme a probudíme se do první májové soboty 2. května. A to bude ten už dlouho očekávaný okamžik - na volném prostranství u obecního úřadu začne totiž první ze šestice Chlumanských trhů, jejichž šňůra vede od května přes každou první sobotu v měsíci až k závěrečnému 4. říjnu. "Vloni jsme tu měli už skoro šest desítek stánků. O květnový trh bývá opravdu velký zájem. Přijdou a přijedou na něj až dva tisíce návštěvníků," uvedla starostka Ivana Vlková.

  Probudí se také a svou náruč návštěvníkům otevře oblíbená KY.BY zahrada, která se ze zimního spánku začala probírat už koncem března. Se začátkem trhů, otevřením zahrady a startem nové turistické sezony se návštěvníkům dostane do rukou úplně nová propagační brožura Chluman. Bude mít podtitul Zážitky - Příroda - Tradice a připravili ji lidé z nedávno založeného regionálního spolku Pro Šumavsko v edici Hmm....tady je dobře.

   Do svého kalendáře si můžete také zapsat pondělí 1. června, kdy se bude v Chlumanech slavit Den dětí s programem, v němž nebude chybět  nezbytná pohádka. Od 19. do 23. června bude v obci hostovat už druhý rok po sobě Kinematograf bratří Čadíků s nabídkou oblíbených filmů. Neděle 5. července bude patřit Pálení Husa, k připomenutí 600. výročí této skutečné události. Svátek všech automobilových nadšenců - letos s rozšířeným názvem Truck Day Chlumany je naplánován na sobotu 18. července. A oblíbená Staročeská Konopická ovládne Chlumany po pravidelné roční přestávce opět v sobotu 15. srpna.

   Tak to je zatím v kostce všechno. Průběžně se budeme k jednotlivým i dalším akcím v Chlumanech v našem internetovém deníku PRACHATICKOnews.cz vracet. A zhusta vám z nich budeme přinášet fotoreportáže, které jste si u nás tak oblíbili. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist