Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatické trhy přeberou pod svá křídla městské organizace

 PRACHATICE - 9. dubna 2015 - 10:00 - Prachatické farmářské trhy budou nově organizovat Kulturní a informační služby města společně s dalšími organizacemi města. Nově se také přesunou na Velké náměstí. První se plánují na květen.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Farmářské a řemeslné trhy v Prachaticích několik let organizovalo sdružení Pod povrchem. Letos ale oznámilo, že v této aktivitě nebude pokračovat. Radnice se proto pokusila oslovit veřejnost, jestli by o přípravu trhu neměl někdo zájem. "Na organizování farmářských trhů se přišli zeptat pouze dva zájemci - o co vůbec jde - ale oficiální zájem neprojevil nikdo," uvedla vedoucí odboru komunálních služeb Ivana Jeřábková.

   Proto padlo rozhodnutí, že organizaci trhů převezmou Kulturní a informační služby. "Budeme je spolupořádat s Technickými službami města a odborem komunálních služeb. Rádi bychom připravili pět trhů s pravidelným ukotvením v měsíci. Přesnou koncepci právě připravujeme," uvedl ředitel Michal Piloušek.

   Trhy se budou konat od května do září na komerční ploše na Velkém náměstí. "Předpokládáme, že se bude jednat o nabídku farmářských produktů, doplněnou řemeslnou výrobou a kulturním programem, tak aby všichni návštěvníci - nejen občané města, ale i turisté - mohli strávit na náměstí příjemné dopoledne," dodala Ivana Jeřábková.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist