Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Bázumský pohár se dočkal a zahájil Nad Kovárnou

 HORNÍ VLTAVICE - 26. ledna 2015 - 10:33 - V Horní Vltavici ve ski areálu Nad Kovárnou se uskutečnil o víkendu první závod V. ročníku Bázumského poháru, který mohl být už druhým závodem.

 Text a foto: Ladislav Beran

   www.dre-kon.cz

   První sjezd se měl jet před čtrnácti dny na Kubově Huti, ale z důvodu nepříznivého počasí se neuskutečnil. Lyžařský závod v obřím slalomu je určen pro neregistrované lyžaře do patnácti let a jeho hlavním garantem je Mikroregion Horní Vltava – Boubínsko ve spolupráci s obcemi Horní Vltavice, Kubova Huť, České Žleby a Strážný. 

   Závod v Horní Vltavici se jel za vynikajících podmínek. Rozmary letošní zimy jsou opět nevyzpytatelné a i přesto domácí pořadatelé připravili vynikající trať. Na svahu se pralo velmi statečně padesát dětí. Trať byla náročná a v horní části dost zavřená - závodníci zde museli prokázat, jak ovládají své lyže. Stejné to bylo i ve spodní rychlé technické pasáži, kdy zase museli korigovat rychlost před průjezdem branek. 

   Poděkování za úspěšný průběh závodu patří především domácím pořadatelům, starostovi Horní Vltavice Jiřímu Fastnerovi, za výborně připravený svah zejména panu Křížovi, SKI Klubu Šumava Volary za technickou pomoc, Horské službě Šumava a Informační a strážní službě Národního parku Šumava za zdravotnický dozor. Za to, že závodníci nemuseli dlouho čekat na medaile a diplomy, patří dík Martinovi Černému.

   Nádherné ceny nejlepším předávali Vladislava Drahošová vedoucí SKI areálu Horní Vltavice, Martin Černý starosta Stožce a Zdeňka Lelková za Mikroregion Horní Vltava – Boubínsko. Další závod je naplánován do Českých Žlebů na 14. února.  

   Výsledky 1. závodu Bázumského poháru 2015 v Horní Vltavici:

Od nejmladších děvčata: Sofie Vykydalová Kubova Huť, Markéta Vitoulová Prachatice a Laura Tomanová Písek

Chlapci od nejmladších: Matěj Mašek Větřní, Matěj Mašek Volary a Petr Ludačka Prachatice.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2015, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist