Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Prachatický plavecký bazén zůstane dále pro kondiční plavce

 PRACHATICE - 11. prosince 2014 - 10:41 - V týdnu od 4. do 9. listopadu jsme zvýšili teplotu vody v bazénu o 1 st. C ve velkém i malém prachatickém plaveckém bazénu a ve vířivce. Současně probíhala anketa, do které se mohl přihlásit každý návštěvník krytého bazénu. Zapojilo se do ní celkem 207 návštěvníků, z toho bylo 89% stálých klientů. Ve velkém bazénu zaznamenalo, že se teplota vody zvýšila, 90 % z nich, v malém 69 % a ve vířivce 60 %.

 Z redakční pošty: Ing. Radovana Kutláková,

 ředitelka Sportovního zařízení Prachatice

   www.dre-kon.cz

   Návštěvníci velkého bazénu se rozdělili na dvě skupiny - na kondiční, aktivní plavce a na "společenské", aktivní plavce. Z naší ankety vyplynulo, že je náš krytý bazén plaveckým bazénem pro kondiční plavce. Z tohoto důvodu ho ponecháme na teplotě 27 st. C. Pro tento názor se vyslovily 2/3 dotázaných.

   Naopak pro vyšší teplotu vody hlasovala většina návštěvníků malého bazénu a vířivky. Proto je nyní malý bazén vyhříván na 30 st. C. a vířivka na 32 st. C., tzn. na teploty, na které byly vyhřívány ve shora zmíněném týdnu.

   U vířivky však řešíme problém studenějšího vzduchu, který odchází z trysek. Všimla si toho řada uživatelů vířivky a dávám jim za pravdu. Doufám, že se nám povede tuto situaci zlepšit.

   Problémem je též teplota vzduchu za sychravějšího počasí. V současné době odebíráme teplo ze dvou nových kogeneračních jednotek, avšak to nestačí, proto též využíváme služeb Tepelného hospodářství města. Snažíme se zvolit optimální nastavení obou těchto zdrojů. Objekt krytého plaveckého bazénu však již něco pamatuje a patrné jsou různé tepelné úniky, které snižují tepelnou pohodu. Doufám, že toto postupem času za pomoci investic zlepšíme.

   Ještě pár slov k energetické náročnosti nahřívání vody ve všech bazénech ve dnech od 4. 11. do 9. 11. 2014. Pokud bychom takto vytápěli všechny bazény, náklady na teplo za 1 měsíc by se zvýšily celkem o 28 170 korun, z toho činí náklady na velký bazén 25 040 korun, náklady na malý bazén 2 921 korun a náklady na vířivku 209 korun. K tomu je však nutné připočítat náklady na vyšší spotřebu chloru, zvýšenou četnost odběru chemických vzorků a náklady na elektrickou energii.

   V současné době je tedy velký bazén vyhříván na 27 st. C, malý bazén na 30 st. C a vířivka na 32 st. C. Teplotu vzduchu v malém bazénu se snažíme nastavit na 30 st. C a ve velkém bazénu na 28 st. C.

   Závěrem chci poděkovat všem, kteří se do ankety přihlásili. Řada z vás měla též inspirativní náměty na zlepšení komfortu v bazénu. Žádný z těchto námětů nezapadl a již během měsíce prosince se v některých případech s jejich realizací setkáte. Vše nejde hned, ale věřte, že se budeme velice rádi potkávat se spokojenými návštěvníky.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist