Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Nový ultrazvuk v nemocnici zobrazí i to, co jiné nevidí

 PRACHATICE - 2. září 2014 - 10:18 - Nemocnice Prachatice zakoupila pro své radiodiagnostické oddělení nový moderní ultrazvuk. Tento přístroj zkracuje dobu vyšetření pacientů a umožňuje časnější záchyt nádorů a jiných patologických jevů.

 Z redakční pošty: Ivana Kerlesová, mluvčí Nemocnice Prachatice

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Pořízený plně digitální barevný ultrazvukový diagnostický systém nejvyšší výkonnosti Toshiba je vybavený nejmodernějšími technologickými moduly. Pacienti mimo jiné rovněž ocení, že vyšetření je šetrné a bezpečné, protože se nepoužívá žádné rentgenové záření. "Zakoupili jsme ho prostřednictvím řádného výběrového řízení v souladu s letošním plánem investic. Jeho pořizovací cena je 2,3 milionu korun, jedním milionem nám přispěl zřizovatel Jihočeský kraj formou navýšení základního kapitálu nemocnice," uvedl ředitel Nemocnice Prachatice Michal Čarvaš.



   Využití této přístrojové novinky je rozmanité, neboť k dispozici má celkem šest ultrazvukových sond. Jejich výběr umožní vyšetření oblasti břicha, periferních cév a povrchových a malých orgánů nebo kardiologická vyšetření novorozenců a pořídí také 3D a 4D zobrazení plodu v reálném čase. Lékař vše sleduje na libovolně polohovatelném plochém LCD monitoru. Protože zařízení umožňuje mimořádnou kvalitu pořizovaného obrazu zejména v hloubkách, zachytí i to, co by běžným přístrojům mohlo uniknout. Získaná data se ukládají do elektronického archivu, a dají se tak velmi snadno operativně využívat a přeposílat. 

Zástupce dodavatelské firmy při zaškolování personálu RDO (vpředu primář RDO MUDr Zdeněk Krtouš lékařka RDO MUDr Zdenka Koptíková a ředitel nemocnice Michal Čarvaš.

   Na ultrazvukových pracovištích prachatické nemocnice vyšetří denně od 6.30 do 15.30 několik desítek objednaných nebo i akutních pacientů z okolních ambulancí od kojenců až po pacienty vyššího věku. Jedno vyšetření trvá v závislosti na vyšetřované oblasti a délce nálezu v průměru dvacet minut. V případě potřeby je v kterémkoli čase včetně víkendů dostupný během jedné hodiny lékař přivolaný z domova.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...