Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Netolice budou lákat na fotografické portréty, motýly a hasiče

 NETOLICE - 3. května 2014 - 15:11 - Jestliže je 1. května, musíme být v Netolicích. To si pravděpodobně také letos řekly desítky domácích i hostů, kteří se sešli o prvním májovém dnu před Muzeem JUDr. Otakara Kudrny, aby zahájili novou sezonu. To se jim podařilo a prosit se nedalo ani hřejivé sluníčko, které vlídně shlíželo na rozkvetlé šeříky na netolickém náměstí.

 Text: Zdeněk Přibyl, foto: Zdeněk Přibyl a Ivan Janota

   www.dre-kon.cz

   Jménem muzejního kolektivu přivítala Zuzana Leherová mezi účastníky otevření sezony poslance Parlamentu České republiky Jana Zahradníka, ředitele Jihočeského muzea v Českých Budějovicích Františka Štangla a starostu Netolic Oldřicha Petráška.

   Do nové sezony vstupuje netolické Muzeum JUDr. Otakara Kudrny vedle pokračování dlouhodobé výstavy Veselý rok novou výstavou emotivních fotografií píseckého autora Vladimíra Homoly nazvanou Portréty. Výstavu a autora, který je civilním povoláním generálním ředitelem ČSAD Autobusy České Budějovice, uvedla členka městské rady v Netolicích Iveta Uhlíková. Vladimír Homola, který se podle svých slov snaží fotografickou tvorbou unikat před realitou pracovního života, spolupracuje s řadou špičkových modelek, ale také objevuje nové tváře kolem sebe.

   Další výstava se jmenuje Motýli Evropy a muzeum ji spolu s radnicí uspořádalo k životnímu jubileu předního evropského entomologa, autora odborných publikací, prasynovce zakladatele netolického muzea a čestného občana Netolic Dr. Otakara Kudrny. Ten se otevření výstavy zúčastnil a není bez zajímavosti, že dostal dárek v podobě motýlka ke košili. Podobně Vladimír Homola převzal od vtipných muzejnic dort ve tvaru špičkového digitálního fotoaparátu...  

   Od soboty 3. května doplňuje trojici nových výstav v netolickém muzeu Hasičská výstava. Je věnována 130. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů Netolice a umístěna je ve výstavním prostoru čp. 249 na náměstí. Přístupná veřejnosti bude do 31. října.

   Současně představila ředitelka Muzea JUDr. Otakara Kudrny Daniela Liščáková zajímavou publikaci, kterou připravilo muzeum se svými spolupracovníky. Jde o první část Významných osobností Netolicka.

   Starosta Netolic Oldřich Petrášek pozval na některé akce zahájené sezony v Netolicích a okolí. V nejbližší době to budou například ve středu 7. května oslavy výročí osvobození Netolic s příjezdem kolony historických vozidel a ohňostrojem, v sobotu 24. května Staročeský řemeslný jarmark na Linecké stezce nebo Netolické dostihy, které je možné jako poslední navštívit  v Jihočeském kraji. Na závodišti u Kratochvíle se uskuteční v sobotu 30. srpna. Podrobnější informace najdete na webových stránkách netolického muzea a místní akční skupiny Blanský les - Netolicko

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...