Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Prachatice hostily jednání Zdravých měst republiky

 PRACHATICE - 20. března 2014 - 13:22 - Velký sál kulturně společenského centra Národní dům se stal ve středu 19. března místem konání úvodního semináře Jarní školy Národní sítě Zdravých měst (NSZM). Prachatice jako Zdravé město do ní patří od svého vzniku v roce 2009. Účastníky semináře přišel pozdravit místostarosta Robert Zeman. Pracovní část semináře vedl ředitel NSZM České republiky Petr Švec.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Na semináři byla vedle novinek z místní Agendy 21, což je plán rozvoje společnosti promítnutý do místních konkrétních podmínek, věnována značná pozornost praktickým příkladům medializace aktivit Zdravého města a dobrovolnictví v jednotlivých členských městech národní sítě. Tady se významně uplatnilo i hostitelské město Prachatice hned dvěma prezentacemi. V následující panelové diskusi se představili vybraní odborní partneři, se kterými mohou města a obce spolupracovat v rámci svých aktivit. Odpoledne věnovali účastníci semináře tématu udržitelného rozvoje z pohledu globálního i regionálního.

   "Zdravé město Prachatice se narodilo v březnu před pěti roky," uvedla  asistentka koordinátorky Zdravého města Hana Rabenhauptová. Zasloužilo by si dodat: A od té doby pořádně vyrostlo a má na svém kontě nedohlednou řádku akcí, programů a aktivit. A právě o nich byla první prachatická prezentace, která tu měla svou předpremiéru pro hosty semináře. Hana Rabenhauptová k ní napsala scénář a komentář, kamery, střihu a režie se ujal Jan Vodřich - JVP. Lehce nahlédnout do této obrazově zvukové zprávy o činnosti Zdravého města Prachatic můžete i vy prostřednictvím našeho fotopásu.

   Druhá, neméně zajímavá projekce, byla věnována různým podobám dobrovolnictví v Prachaticích. "To je téma, kterým se naše město v rámci Národní sítě Zdravých měst spolu s rozvíjením prvků komunikace dobře uplatnilo. Spolu se čtyřmi dalšími plníme roli vzorového města v programu dobrovolnictví. Ten u nás rozvíjíme prostřednictvím Dobrovolnického centra zejména v sociálních a kulturních službách i při propojování života různých generací. Patří sem také elektronická korespondence studentů se seniory, stejně jako seznamování se s klasickými řemesly," řekla pro PRACHATICKOnews.cz koordinátorka Zdravého města Prachatice a vedoucí odboru životního prostředí prachatické radnice Marie Peřinková.

   Pět let činnosti si Zdravé město Prachatice připomene malou oslavou a velkou prezentací své práce ve středu 26. března. V Radničním sále Staré radnice se dopoledne uskuteční seminář, odpoledne bude v komorní galerii Zimní zahrada v prvním patře Nové radnice otevřena výstava literárních, fotografických a výtvarných prací zaslaných do soutěže k 5. výročí Zdravého města Prachatic. Vlastní oslava se zajímavým programem je naplánována do městského divadla v Prachaticích se začátkem v 15:00.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...