Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Bikeři chtějí sjezdovou trasu pro cyklisty z Libína na lázně

 PRACHATICE - 18. března 2014 - 14:19 - Prachatičtí bikeři by rádi vybudovali sjezdovou trasu pro cyklisty z Libína na Lázně sv. Markéty. Už mají souhlas rady, aby vznikla projektová dokumentace, a rádi by trasu vybudovali do letošní sezóny - nejpozději do zimy.

 Text: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   S nápadem přišel Míla Hanuš a přidali se další prachatičtí bikeři jako například Václav Dostál a Václav Sosna. Realizátorem a mluvčím projektu byl vybrán Michal Piloušek. "Jde o to, že Libín je svým sklonem a délkou vhodný nejen pro lyžaře, ale také pro cyklisty sjezdaře - enduro jezdce a tak dále. Vymysleli jsme proto návrh projektu, který počítá s přeložením stávající červené turistické značky (známé jako hřebenovka) na schůdnější cesty při nezměněné orientaci Lázně - Vrchol přes malý Libín tak, aby se pěší trasa vyhnula kamennému moři a jiným špatně schůdným pasážím. Naopak tudy povedeme cyklistickou trasu," vysvětlil záměr projektu Michal Piloušek.

   Cyklistická sjezdová trasa by měla v sobě mít bezpečnostní a zábavné prvky a měla by být vybudována tak, aby na trase nevznikala eroze, poškození kořenů a lesa. "V zadání také bude, že musí být trasa dobře značena a křížení s jinými cestami řešeno retardéry nebo nadjezdy," dodal Michal Piloušek.

   K projektu už se vyjádřili i zástupci městských lesů a turistů i sportovci. "Všichni s nabízeným řešením souhlasí. V případě vybudování této trasy počítáme s napojením na tuto novinku firem nabízejících zapůjčení potřebných sjezdových kol a nabízejících dopravu na vrchol. V celkovém kontextu pojetí cestovního ruchu by mělo jít o smysluplnou doplňkovou aktivitu k již existujícím zpevněným cyklostezkám tak, abychom uspokojili nejen rekreační jezdce, ale také příznivce drsnějšího pojetí cyklistiky," dodal Michal Piloušek.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...