Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 Prachatice by mohly mít už příští rok nový sběrný dvůr

 PRACHATICE - 9. srpna 2012 - 9:25 - Příprava vybudování nového sběrného dvora v Prachaticích s kompostárnou už je projekčně připravena a radní v tomto týdnu schválili podání žádosti o dotaci ze Státního fondu životního prostředí. Pokud bude žádost úspěšná, mohlo by se město dočkat nového moderního sběrného dvora už v příštím roce.

 Text: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Radnice má pro sběrný dvůr vybráno místo za průmyslovou zónou v Krumlovské ulici a v posledním více než roce intenzivně pracovala na přípravě projektu. Pracovní skupina, která měla přípravu na starosti, se sešla dvanáctkrát a vše konzultovala i s odbornou firmou. Nyní město žádá o dotaci. "Máme velkou šanci na úspěch," řekl místostarosta Robert Zeman.

   Odhad nákladů na výstavbu dvora je zhruba 40 milionů korun a dotace by mohla pokrýt až dvě třetiny nákladů. Výsledek žádosti by se město mělo dozvědět příští rok v lednu a podle místostarosty by se výstavba mohla v příštím roce i zrealizovat. Provoz nového sběrného dvora budou zajišťovat městské Technické služby.

   Nový dvůr by měl zahrnovat sběrný dvůr nebezpečného dopadu, který by se sem měl přestěhovat z Mlýnské ulice, kde už nestačí kapacitně a měl by nabídnout například větší komfort veřejnosti v tom, že kontejnery na odpad budou pod příjezdovými rampami a bude tak snazší do nich vyhazovat věci. Nově bude ve dvoře také dotříďovací linka plastů a kompostárna podobná té, jakou loni otevřel Vimperk (informovali jsem zde). "Otevře to možnost separovat ve městě bioodpad," dodal Robert Zeman.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: RŮŽIČKA nářadí nástroje o vás pečuje od roku 1992

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...