Hlavní strana
 

Zprávy   Kriminalita   Publicistika   Kultura   Fotoreportáže   Inzerce   Názory   Počasí   FACEBOOK   Sportovní odkazy

 
Více...

www.foto-show.cz

Více...

 

www.prachatickonews.cz - Zprávy

 OBRAZEM: Zahájení oslav 700 let Zlaté stezky a křest zlaťáku

 VIMPERK - 23. května 2012 - 18:00 - Místostarostka Vimperka Jaroslava Martanová pokřtila dnes 23. května ve vimperském Turistickém informačním centru novou čokoládovou minci Vimperský zlatý. Současně tak začaly oslavy 700 let vimperské větve Zlaté stezky. Křtu se zúčastnili rovněž vimperští podnikatelé, zástupci spolků a městského kulturního střediska.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

Akce slev. Co jsme připravili?  

   Vimperský "zlaťák" navazuje na loňský úspěšný Rožmberský dukát. "Zcela nová mince, kterou dnes křtíme, připomíná jak významné výročí vimperské větve středověké Zlaté stezky, tak také symbolizuje aktivitu podnikatelů v našem městě, kteří se podobně jako v loňském Rožmberském roce chtějí podílet na letošních oslavách výročí Zlaté stezky," uvedla místostarostka Vimperka Jaroslava Martanová.

   Její slova potvrdil rovněž podnikatel Vít Kůrka z Cukrárny pod Zámkem. Ten spolu se svou manželkou, dále s místopředsedou spolku Zlatá stezka Dušanem Žampachem, vedoucím odboru školství, kultury a cestovního ruchu radnice Milošem Benešem, ředitelem Městského kulturního střediska Jaroslavem Pulkrábkem a zástupcem Šumavského pivovaru Vimperk při křtu Vimperského zlatého asistovali. Inženýr Vít Kůrka je také tím, kdo nechal čokoládovou minci vyrobit. 

   Jak uvedl ředitel vimperského Městského kulturního střediska Jaroslav Pulkrábek, zlatým hřebem oslav bude dvoudenní pochod novodobé soumarské karavany z bavorského Philippsreutu po stopách Zlaté stezky do Vimperka. Uskuteční se 16. a 17. června. Podrobněji jsme o programu oslav informovali v PrachatickoNews zde a brzy se k němu znovu vrátíme. Celou řadu dalších pořadů, včetně oblíbeného cyklu pohádek Vimperský Kašpárek, či hudebních programů, zastřeší letos opět program Léta pod Boubínem.

Máte informace stojící za zveřejnění? Nečekejte až zavoláme a ozvěte se nám sami.

Napište nám e-mail nebo volejte:

+420 724 576 434 a 

+420 607 640 368

 

TOPlist

 

Více...

Více...

 
Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena
Redakce - Reklama