Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 Chystá se fotografická kniha o Prachaticích, nabídněte snímky

 PRACHATICE - 30. ledna 3014 - 11:20 - Nabídnout své fotografie do obrázkové knihy o Prachaticích může každý, kdo se domnívá, že má zajímavé a kvalitní fotky, které mohou reprezentovat Prachatice a blízké okolí v reprezentativní publikaci. Informoval o tom místostarosta Prachatic Robert Zeman.

 Text: Zdeněk Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Město Prachatice k tomu vyhlašuje soutěž na obsah fotografické knihy o Prachaticích. Zájemci musí fotografie doručit na radnici. Zasílány budou prostřednictvím www.uschovna.cz na e-mail: mbatysta@mupt.cz. V předmětu zprávy bude uvedeno: Fotografická kniha o Prachaticích - soutěž. Název souboru bude ve formátu: Jméno a příjmení fotografa - název fotografie.jpg, tedy například Jan Novák-letní Parkán.jpg (fotografie nemusí být jen ve formátu .jpg)

   Snímky musí být pořízeny v tiskové kvalitě - minimálně 300 dpi, tedy rozměr minimálně 1600x1300 pixelů, protože knížka bude v rozměru protáhlé A5. Každý zájemce může nabídnout maximálně 10 fotografií.

   "Na e-mail paní Jiřiny Dolejškové jdolejskova@mupt.cz, vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu, souběžně pošlete vaše kontaktní údaje: Jméno, příjmení, adresu, e-mailový a mobilní kontakt. Předmět zprávy bude stejný jako při odesílání na Úschovnu.cz: Fotografická kniha o Prachaticích – soutěž. Termín pro zaslání fotografií je do 7. března 2014 do 24:00. Již teď se těšíme na vaše krásné pohledy skrze hledáček fotoaparátu na Prachatice a blízké okolí," uvedl místostarosta Robert Zeman.

   Pokud se zamýšlíte nad motivem snímků, pak byste měli vědět, že vítány budou jakékoliv fotografie, o kterých si myslíte, že jsou zajímavé, mají ducha a představují pohledy na naše město a okolí – architekturu, přírodu, společenské události - ve všech ročních obdobích. Okolím je myšlena příroda, obce, význačná místa, která běžně navštěvujeme, například Křišťanovický rybník, Libínská rozhledna, naleziště perlorodky v Blanici, sakrální objekty, atd.

   Po uzávěrce zasedne odborná porota k výběru. Jejím už potvrzeným členem je i prachatický rodák, fotograf Adolf Zika. O výsledku výběru bude radnice veřejně informovat. Vybraní autoři budou uvedeni v knize s krátkou charakteristikou a zdarma získají výtisk knihy.

   Pokud vše půjde dobře, knížka bude podle slov prachatického místostarosty Roberta Zemana k dispozici na podzim letošního roku. "Knížka, která bude pro autory snímků prestižní záležitostí, bude mít okolo 80 fotografií a poslouží dlouhodobě jako důstojné a nenákladné představení našeho města všem obdarovaným či kupujícím," doplnil místostarosta.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2014, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...