Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

 OBRAZEM: Nová kniha fotografa Vladislava Hoška o Šumavě

 BOHUMILICE - 27. května 2013 - 18:34 - Na zámku Skalice v Bohumilicích pokřtil fotograf s tvůrčím záběrem od Šumavy přes Skandinávii po Himálaj Vladislav Hošek ze Čkyně novou obrazovou knihu Za krásami Šumavy. Byla u toho řada jeho přátel. A je to jeho už pátá fotografická kniha o Šumavě, kterou ztvárňuje opět na zcela nových záběrech.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   "Řadu věcí jsme tentokrát s mými spolupracovníky udělali jinak. Doufám, že se vám bude knížka líbit. Mně se už líbí," řekl Vladislav Hošek s humorem při křtu své nové knihy. Vydal ji vydal vlastním  nákladem k letošnímu 50. výročí vyhlášení Chráněné krajinné oblasti Šumava a věnuje ji celé své rodině a všem milovníkům Šumavy. "V knížce nejsou žádné dlouhé řeči a krátké texty přeložili do němčiny Martina Kučerová a do angličtiny Pavel Theiner," řekl autor a poděkoval rovněž Miroslavu Hůlovcovi, který se postaral o sazbu, a grafikovi Martinu Doškovi a zejména Pavlovi Hubenému, vedoucímu CHKO Šumava. 

   Vernisáž doprovodil procítěnými písněmi o Šumavě kytarista a zpěvák Toník (Yetti) Jelínek. Křtu se ujala manželka Vladislava Hoška, která současně pokřtila i nové CD Toníka (Yettiho) Jelínka nazvané Píseň pro Šumavu. Křtilo se speciálním "křtícím" pivem z lahve s etiketou se zámkem Skalice, který se po rekonstrukci zaskvěl v plné  kráse. Po přípitku bílým vínem následovala autogramiáda Vladislava Hoška. 

   Připomeňme si, že populární Vláďa Hošek (ročník 1954), člen Fotoklubu Vimperk a absolvent Střední průmyslové školy ve Volyni, fotografuje šumavskou přírodu, krajiny a detaily už více než čtyřicet let. Kromě milované Šumavy má rád Julské Alpy, Dolomity, Island, Skandinávii, Korsiku, Skotsko, ale třeba i přírodu a lidi v Rumunsku, na Zakarpatské Ukrajině či v Moldavsku. Obdivuje i přírodu amerických národních parků. Od jara 2006 fotografuje postupně v Himálaji - pod Mt. Everestem, horou Cho Oyu, kolem Annapurny. Před pár týdny se vrátil z nového fotografování na "střeše světa" v Nepálu. Stejně se ale vždycky vrátí ke své Šumavě...  

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2013, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...