Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 ŠUMAVA: Zima si vybrala první oběť - běžkaře u Horské Kvildy

 ŠUMAVA - 29. prosince 2012 - 15:51 - U Horské Kvildy v sobotu 29. prosince před polednem zemřel asi padesátiletý běžkař. Na túru se vydal zřejmě sám, zkolaboval a přivolaným záchranářům už se ho nepodařilo oživit.

 Text: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Na místo vyjížděla jako první Horská služba. Její členové ale museli místo dlouho hledat. "Problém byl v tom, že nám turisté, kteří muže našli, udali špatnou polohu. Ve skutečnosti byli o deset kilometrů dál, než nám sdělili, takže jsme hledáním ztratili přibližně dvacet minut. Turisté se mezitím snažili pána bezvýsledně oživit," uved k okolnostem záchranné akce zasahující člen Horské služby Šumava Ondřej Zeman.

   Záchranáři se muže snažili oživovat a přivolali i vrtulník letecké záchranné služby. Přijely také sanitky z Vimperka a Sušice. Lékaři a členové Horské služby použili i defibrilátor a muže se snažili oživit ještě dvacet minut po příletu vrtulníku. Bohužel neúspěšně. "V žádném případě by se nikdo neměl vydávat na túry osamocen. Rozhodně by pak měli turisté dbát svého zdravotního stavu a neměli by hazardovat tím, že přecení své síly," důrazně varoval návštěvníky hor náčelník Horské služby Šumava Michal Janďura.

   Okolnosti smrti turisty, který vyrazil na běžky zřejmě sám, prověřuje Policie ČR.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2013, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...