Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 Vimperští vybrali ve sbírce na nový zvon už téměř 80 000

 VIMPERK - 20. prosince 2012 - 16:08 - Do kasiček vimperské městské sbírky na nový zvon do zvonice na náměstí veřejnost přispěla za poslední měsíc částkou 21 490 korun. A to od 17. listopadu do 18. prosince. Včetně dřívějších darů a po odečtení nákladů je tak na kontě sbírky zatím 78 466,22 korun. Potřeba je zhruba půl milionu korun. Kasičky veřejnost najde v městském kulturním středisku, informačním středisku na náměstí a v kostele. (top)

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz


Dříve zveřejněné zprávy k tématu:

 Vimperk vypíše veřejnou sbírku na nový zvon do zvonice

 VIMPERK - 12. července 2012 - 15:07 - Vimperská radnice se rozhodla vypsat sbírku na nový zvon do městské zvonice na náměstí. Do sbírky chce město zapojit co nejširší vimperskou veřejnost a zvon pořídit k 750. výročí nejstarší písemné zmínky o Vimperku, které připadne na příští rok.

 Text: Tomáš Přibyl

   Ve zvonici na náměstí Svobody ve Vimperku je nyní jen zvon pojmenovaný v němčině po Panně Marii Pomocné, který je vzácnou gotickou památkou. Ulit byl v roce 1419 a zázrakem přežil všechny války. Po zásahu z 80. let minulého století byl ale v tak špatném stavu, že potřeboval rozsáhlou opravu - po té se do zvonice vrátil v roce 2010 a od té doby je možné s ním zvonit jen ručně.

   Město chce proto pořídit ke kulatému výročí nový zvon, který by vydržel pravidelné zvonění elektrickým pohonem. Stát by měl zhruba půl milionu korun a vážit zhruba 450 kilogramů. Komu bude zasvěcen, zatím určeno nebylo.

   Vimperská římsko-katolická farnost přišla s nápadem na vypsání sbírky a radní ho vzali za své, protože pro město je vyhlášení sbírky jednodušší. Rádi by přitom se sbírky udělali událost, do které zapojí co nejširší veřejnost, aby se, jako to bývalo běžné, složilo na nový zvon celé město. Všichni přispěvatelé se proto objeví na speciální plaketě ke zvonu a radnice plánuje i plaketky pro jednotlivé dárce.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...