Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 Nejstarší z rodu Bihari babička Marie odešla na věčnost

 PRACHATICE - 20. prosince 2012 - 8:36 - Rodina a přátelé se ve středu 19. prosince naposledy rozloučili s Marií Bihari z Krumlovské 39, která zemřela ve věku 83 let. V Prachaticích žila od roku 1956 a byla snachou zakladatelů prachatické větve Romů Alexandra a Eržiky. Po smutečních obřadech, které vedl jáhen církve římsko katolické František Benda, byla rakev s ostatky zemřelé za doprovodu cikánské a české kapely uložena do rodinného hrobu.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Marie Bihari se narodila jako Lakatošová v Seredi ve slovenském okrese Galanta 13. ledna 1929. Zažila tehdy běžné kočování s rodinou a koníkem po různých místech, aby se v polovině padesátých let usadili v Prachaticích. Za muže měla Josefa Bihari, známého podle své profese jako popelář.

   Rodina a děti byly hlavní náplní jejího života, celý život byla doma. Přivedla na svět řadu dětí, z nich šest přežilo. Dočkala se dvanácti vnoučat a devíti pravnoučat. "Byla to nejlepší babička a opravdu milující osoba. Všichni jsme ji měli rádi a bude nám moc chybět," řekla vnučka Renata Bihari. Od vnoučat byla i velká kytice bílých květů na víku rakve. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...