Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 Volary chtějí v Bobíku první konopné lázně a minipivovar

 VOLARY - 19. prosince 2012 - 9:09 - Vůbec první české konopné lázně vzniknou do léta ve Volarech. Radnice je tu chce vybudovat v hotelu Bobík, který letos koupila a který chce do srpnových Slavností dřeva opět otevřít. Vedení města hledalo nápad, který by byl ojedinělý a lákal do města návštěvníky a přišlo právě s konopnými lázněmi a s minipivovarem.

 Text: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Radnice už do Bobíku investovala letos zhruba 3,6 milionu korun a v příštím roce má připraveno na obnovení provozu hotelu dalších 7,5 milionu korun. Je ale pravděpodobné, že bude muset uvolnit ještě další peníze.

   Za milion korun tu město udělalo udržovací a záchranné práce, aby hotel dál nechátral a pak se pustilo do investic do obnovení provozu. Hotel už má například vyměněná okna a dveře, je v něm nové topení, rozvody vody a koupelnové baterie. Radnice ho také napojila na kanalizaci a zaplatila už zálohy za nábytek na pokoje nebo vybavení kuchyní. "Příští rok nás čeká doplatit zálohy a budeme tvořit interiér - vybavení restaurací, pokojů a konferenční místnosti," řekla starostka Volar Martina Pospíšilová.

   Město tu také bude v suterénu budovat konopné lázně, které budou svého druhu první v České republice. Řada lázní nabízí konopný léčebný program jako doplněk, ale lázně specializované čistě na konopí u nás nejsou. Město tak opustilo plány na sauny, solné jeskyně a další věci, protože chce nabídnout něco, co jinde lidé nenajdou. Lázně budou nabízet například konopné koupele, zábaly, masáže i konopný jídelní lístek a léčivé produkty z konopí.

   Další atrakcí hotelu bude minipivovar, který bude vařit vlastní pivo. V bývalém bufetu pak vznikne samostatná galerie, která ve Volarech zatím chybí. Už je také jasné, že město nebude hotel provozovat samo, ale prostřednictvím vlastní organizace - nyní se řeší, jestli to bude s. r. o. nebo příspěvková organizace.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...