Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 PR: V Chlumanech poprvé zavoní Předvánoční večerní trh

 CHLUMANY - 7. prosince 2012 - 10:41 -  A co takhle vánoční trh? - Ptala se už vloni řada lidí Ivany Vlkové, starostky z Chluman, které jsou už tři roky od května do října proslulé svými úspěšnými Chlumanskými trhy. Začali tu s nimi mnohem dříve, než některá velká jihočeská města, a to po pečlivé přípravě. Na tu vsadila chlumanská radnice i tentokrát, pod heslem Všechno má svůj čas. A ten jejich právě přichází: Premiérový Chlumanský předvánoční večerní trh se uskuteční v pátek 14. prosince od 18:00 do 22:00 hodin na prostranství u obecního úřadu.

 Obec Chlumany

Reklama u nás se vyplatí. Více...  

   Jak už má chlumanská starostka ve zvyku, každý nápad je třeba nejdřív pořádně promyslet. A přibrat na pomoc i vlastní zkušenosti, prodebatovat myšlenku s týmem spolupracovníků. Ke slovu přišly opět i některé původní nápady, které se zrodily při přípravě klasických chlumanských trhů. "Zažila jsem před nějakými dvanácti lety překrásný adventní trh v Bavorsku. V městečku Reit im Winkel nedaleko rakouských hranic. Vesnice zasypaná metrem sněhu byla vyzdobená girlandami, hudba hrála vánoční koledy, lidé se bavili a procházeli, vonělo svařené víno, všude spousta dobrot, úžasná pohoda. Tenhle obrázek nosím od té doby v hlavě," říká starostka Ivana Vlková a je na ní vidět, že by ráda něco podobného také umožnila zažít ostatním.

   Také jsme se od ní dozvěděli, že bylo třeba promyslet i řadu dalších věcí, aby se zrodilo něco nového a zaujalo to. Například který den v týdnu zvolit? Sobotu nebo neděli? A v jakém čase? Od 9:00 do 17:00 hodin? To ne... Nakonec padla volba na pátek a na večerní hodiny. Proto, že před Vánocemi dost často nebývá sníh, a tak pro atmosféru trhu bude přece jen lepší, když bude venku tma...

   Na co se tedy mohou tradiční i noví návštěvníci Chlumanského předvánočního večerního trhu těšit? "Oslovili jsme snad všechny stánkaře, kteří k nám do Chluman jezdí od jara do podzimu. Samozřejmě s otázkou, zda se dokážou přeorientovat na předvánoční sortiment. Většinou jsme u nich našli pochopení, a to i dost velké. Zatím nám potvrdilo svou účast pětadvacet trhovců. Nabízet své zboží budou v našich obecních stáncích," uvedla Ivana Vlková.

   Na volném prostranství u obecního úřadu zavoní například rybí polévka, koření, perníčky, vánočky, kremrole, a také uzeniny, medovina, uzené ryby, punč, grog, svařené víno či vinná klobása. Chybět nebudou ani kovářské výrobky, svíčky, keramika, vánoční dekorace a dřevěné výroby. Předvánoční atmosféru doplní vzduchem se linoucí živě zpívané vánoční koledy.

   Není pochyb o tom, že všechny návštěvníky čeká příjemný předvánoční večer. "Přijďte i vy a vezměte sebou své přátele, jste všichni srdečně zváni," říká starostka Chluman Ivana Vlková.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...