Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 Prachatická knihovna slavila s hosty Den pro dětskou knihu

 PRACHATICE - 30. listopadu 2012 - 20:30 - Městská knihovna Prachatice oslavila se svými hosty ve středu 28. listopadu svátek Den pro dětskou knihu, který se slaví od roku 2007 v českých knihovnách. Pozvání knihovny přijali pedagogové a žáci 4. a 3. třídy ze ZŠ Zlatá stezka 240 a ZŠ Vodňanská, regionální spisovatel a básník Ondřej Fibich, Marie Peřinková z Městského úřadu Prachatice a Lenka Králová, ředitelka ZŠ Zlatá stezka 240.

 Z redakční pošty: Ludmila Bicanová, knihovnice 

  

   V dopoledních hodinách byl svátek zahájen křtem knihy Ondřeje Fibicha Šumavské pohádky a říkadla. Kniha se křtila písmenky a její čtyři kmotříčci přáli nádhernou cestu právě k dětem. Pan Fibich přečetl dětem pár básní z úvodu křtěné knihy. Následovalo poutavé představení prachatických Stromových sympaťáků, které připravila Marie Peřinková.

   K výstavě, která v současné době probíhá ve výstavních prostorách Městské knihovny Prachatice „EKOŠKOLA na stezce stále aktuální“, si žáci pod vedením paní Urbánkové přichystali představení své environmentální práce s pracovními listy a povídání o ekologii a třídění odpadů. Tyto pracovní listy na závěr předali žákům ze ZŠ Vodňanská. Bylo navázáno přátelství a příslib dalších setkávání. Prachatická knihovna tak s potěšením naplnila poslání místa setkávání a přátelského všem návštěvníkům. Ekologické povídání vhodně doplnila četbou ekologické pohádky O plastových lahvích, které trpěly klaustrofobií paní ředitelka knihovny Hana Mrázová. 

   V odpoledních hodinách slavnost pokračovala programem pro veřejnost nazvaným Potmě nad knížkou. Oddělení pro děti a mládež navštívily nevidomé sestry Šímovy Jaruška a Maruška, aby si s dětmi povídaly o životě ve tmě. Děti si měly možnost prohlédnout nejen knihy psané Braillovým písmem i se speciálním psacím strojem a zároveň si vyslechly Příběh Louise Braille ze stejnojmenné knihy Jakoba Streita. Sestry Šímovy vnesly do oddělení milou náladu nejen krásnými písněmi, které si pro děti připravily a společně s nimi i zazpívaly, ale hlavně svým příjemným vystupováním a srdečností. Tento krásný den byl zakončen četbou v bodovém písmu. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...