Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 Nemocnice může dál fungovat i s ortopedií, zruší jen 14 lůžek

 PRACHATICE - 27. listopadu 2012 - 12:16 - Prachatická nemocnice vyhrála svůj boj o přežití a zachování rozsahu péče. V pondělí 26. listopadu dokončila jednání se zdravotními pojišťovnami o nové smlouvě. Tu dostane na pět let a všechny pojišťovny podpořily i zachování ortopedického oddělení.

 Text: Tomáš Přibyl

  

   Posledním krokem k dalšímu fungování ortopedie tak bude už jen v prosinci výběrové řízení na ministerstvu zdravotnictví. Výsledkem dohody nemocnice s pojišťovnami je také mírné snížení počtu lůžek. Na dětském a novorozeneckém oddělení o sedm, na gynekologicko-porodnickém oddělení o tři a na chirurgii o čtyři. "V každé odbornosti ale zůstane zachována dostatečná kapacita pro provoz oddělení i pro poskytnutí kvalitní a profesionální péče v příjemném prostředí," uvedl ředitel nemocnice Michal Čarvaš.

   Nemocnice se při složitých a vleklých jednáních dočkala velké podpory z řady stran. Ředitel Michal Čarvaš proto poděkoval lidem, kteří se na jednáních podíleli. "Stejně tak za podporu děkuji i starostovi Prachatic Martinu Malému i starostům dalších měst a obcí v našem okrese. Bez jejich podpory, bez podpory občanů a pacientů, kterých se více jak 15 000 podepsalo pod petici za zachování prachatické nemocnice, by výsledek nemusel být takový, jaký je. Poděkování patří i třem statečným ženám, které petici zahájily, usilovně sbíraly podpisy a stály za jejím úspěchem. Děkuji i zaměstnancům naší nemocnice za to, že přestáli toto těžké období nejistoty a stáli za svým vedením. Díky patří na závěr i zástupcům zdravotních pojišťoven, kteří s námi našli shodu ku prospěchu pacientů z našeho regionu," uvedl.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...