Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 ŠUMAVA: Bezplatnou Bílou stopu zachránil generální sponzor

 ŠUMAVA - 27. listopadu 2012 - 10:00 - Bezplatné běžecké lyžování na Šumavě pro nadcházející sezónu zachránil nový sponzor - Česká spořitelna. Údržbu dosud platily hlavně obce a správa parku a kvůli nižším příjmů hrozilo, že na ni nebudou mít. Národnímu parku se ale podařilo sehnat sponzora, který sezónu zachrání.

 Text: Tomáš Přibyl

  

   Projekt Bílé stopy zahrnuje na Šumavě pravidelnou zimní údržbu zhruba šesti set kilometrů běžeckých tras. Náklady se pohybují kolem dvou a půl milionu korun. "Největší část nákladů historicky nesly šumavské obce. Po změně rozpočtového určení daní a ukončení finanční podpory z programů EU neměly na Bílou stopu dostatek peněz," vysvětlil hledání sponzora mluvčí správy parku Pavel Pechoušek.

   Česká spořitelna výrazně na údržbu přispěje a díky tomu bude moct veřejnost i nadále běžecké stopy na Šumavě využívat bezplatně. Novinkou také je, že přispět mohou i lyžaři tím, že si koupí skleněné těžítko s logem Bílé stopy. "Bude pro každou sezonu barevně odlišné a může se stát zajímavým sběratelským artiklem," řekl Pavel Pechoušek. Pomoci finančně je možné i dárcovskou SMS ve tvaru - DMS BILASTOPASUMAVA na číslo 87777. Cena je 30 korun.

   Další novinkou bude letos pravidelné protahování 140 kilometrů dlouhé Šumavské magistrály, která povede po trase: Železná Ruda - Prášily – Modrava – Horská Kvilda – Kvilda – Bučina – Strážný – České Žleby – Stožec – Nová Pec - Pestřice.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...