Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 OBRAZEM: Na Velkém náměstí stojí náhradní, ale krásná jedle

 PRACHATICE - 26. listopadu 2012 - 18:31 - O pár dnů dříve než jiné roky ozdobil v pondělí /26. listopadu/ centrum Prachatic tradiční vánoční strom. Je to krásná jedle bělokorá, ale na své místo na Velkém náměstí, které jí bude patřit až do Tří králů, se dostala za poměrně dramatických okolností až jako náhradnice. Nicméně už první den jí to i bez ozdob velmi slušelo.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

  

   "Vysadit" na hlavním prachatickém rynku vánoční strom je tradičně úkolem Městských lesů a jejich spolupracovníků. První volba padla na smrk pichlavý v areálu bývalé Madety. Pokácený strom se však po přepravě na místo a při pokusu o usazení nečekaně zlomil. Jako prozíravé se vzápětí ukázalo, že radnice měla připravenou další variantu. Myslela na to už předem jak vedoucí odboru životního prostředí Marie Peřinková tak městská komise životního prostředí. Druhý pokus se už podařil. "Na našem náměstí tak máme jedenáct metrů vysokou jedli bělokorou, která vyrostla pod lesem v lokalitě Pod Lázněmi," řekla pro PRACHATICKOnews.cz vedoucí odboru kultury, školství a cestovního ruchu Jiřina Dolejšková.

   Podle jejích slov se bude vánoční jedle zdobit v úterý 27. listopadu. V centru Prachatic budou moci občané i návštěvníci města letos obdivovat několik nových prvků vánoční výzdoby, kterou pořídila radnice. Postupně vás s nimi seznámíme, protože poprvé se v plné kráse rozzáří o nadcházející první adventní neděli 2. prosince v podvečer.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...