Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 Dohodu nemocnice s pojišťovnami komplikuje ortopedie a JIP

 PRACHATICE - 20. listopadu 2012 - 15:45 - Dohodu prachatické nemocnice se zdravotními pojišťovnami o péči na příští roky opět komplikuje další osud ortopedických operací a také jednotky intenzivní péče. Nemocnice je už dohodnuta, že získá rámcovou smlouvu na dalších pět let, ale nedaří se dojednat takzvanou přílohu číslo 2, tedy rozsah nasmlouvané péče.

 Text: Tomáš Přibyl

  

   Nemocnice je ochotna přistoupit na snížení počtu lůžek a tím zachování dětského, novorozeneckého a gynekologicko-porodnického oddělení. "Na neshodu jsme ale narazili na chirurgickém oddělení a to zejména v ohledu na ortopedii. Neshoda byla i ohledně naší centrální JIP a naší žádosti o jednotný postup všech pojišťoven k úhradě resuscitační péče a změny C-JIP na JIRP," uvedl ředitel prachatické nemocnice Michal Čarvaš na webu.

   Jednání proto budou pokračovat na začátku příštího týdne. "Věřím, že se podaří zdravotní pojišťovny přesvědčit, že přesunem ortopedických výkonů z Prachatic nic neušetří, a že zde poskytujeme kvalitní péči za minimálně stejných podmínek, jako jinde. Podporu pro zachování naší ortopedie nám vyjádřilo nejen vedení kraje, ale i ředitelé ostatních nemocnic," dodal Michal Čarvaš.

   V prosinci prachatickou ortopedii také čeká výběrové řízení na ministerstvu zdravotnictví. Bude se k němu vyjadřovat už jen VZP - ostatní pojišťovny už s ortopedií péči nasmlouvaly po výběrovém řízení v roce 2009. Ortopedie také splňuje požadavky odborné ortopedicko-traumatologické společnosti. A jediný, kdo tak má s ortopedickými operacemi v Prachaticích problém, je právě VZP.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...