Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 Mezinárodní mistrovství mladých stavebních modelářů je tady

 VIMPERK - 14. listopadu 2012 - 9:35 - Střední škola ve Vimperku připravila novou soutěž. Stane se jí už zítra, ve čtvrtek 15. listopadu, první Mezinárodní mistrovství družstev ve stavebním modelářství. Uskuteční se v hlavní budově školy v Nerudovce od 9:00 do 11.30. V přihlášených družstvech budou i děti z mateřských škol ve Vimperku a v bavorském Freyungu, pozváni jsou i soutěžící z Rakouska. Nejlepší modely a makety domečků budou následně vystaveny v prostorách vimperského zámku.

 Text a ilustrační foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Myšlenka uspořádat premiérový ročník soutěže mladých modelářů se zrodila ve vimperské střední škole. Inspirací se pro ni staly také školou pravidelně pořádané Dny řemesel a Dny otevřených dveří. Mezinárodní mistrovství získalo rovněž grantovou podporu Jihočeského kraje, který nad ním převzal záštitu.

   Zastoupení soutěžících by mělo být opravdu mezinárodní. "Zúčastní se čtyři nebo pět českých a německých soutěžních družstev z Vimperka a bavorského Freyungu, která utvoří děti z mateřských škol, a možná přijedou i jejich kamarádi z Rakouska," uvedl koordinátor mistrovství, učitel vimperské střední školy Jaromír Starý. Podle jeho slov budou soutěžící tvořit papírové modely, které si vymalují. Z malých cihliček a dalších materiálů pak vytvoří modely - makety domečků o velikosti 60 krát 33 centimetrů. Vytvořená díla poputují po vyhodnocení a odměnění tvůrců  na výstavu ve vimperském zámku.

   Cílů této mezinárodní soutěže je podle pořadatelů hned několik. "Chceme podpořit dětskou hravost a tvořivost a poskytnout chlapcům i děvčatům příležitost zdokonalit se v praktických dovednostech. Samozřejmě přiměřeně k jejich věku. Jde nám rovněž o propagaci řemeslného vzdělání, které naše škola poskytuje měrou vrchovatou a na velmi dobré úrovni," říká ředitel Střední školy Vimperk Lubomír Pichler a dodává: "V neposlední řadě se jedná o náš další konkrétní příspěvek k přeshraniční spolupráci, sbližování lidí a prohlubování partnerství mezi nejbližšími evropskými sousedy."

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...