Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 OBRAZEM: Miroslav Bojanovský převzal Cenu města Prachatic

 PRACHATICE - 8. listopadu 2012 - 9:50 - Cenu města Prachatic za rok 2011 za dlouholetou aktivitu přinášející prospěch občanům i samotnému městu převzal ve středu 7. listopadu někdejší starosta města inženýr Miroslav Bojanovský z rukou starosty Prachatic Martina Malého. Stalo se tak před očima spolupracovníků, přátel, manželky a dalších členů rodiny letošního osmdesátníka Miroslava Bojanovského, kteří zaplnili obřadní síň na prachatickém Velkém náměstí.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Součástí Ceny města Prachatic, kterou Miroslavu Bojanovskému udělila městská rada v druhé polovině září, je vedle pamětního litu i šek na třicet tisíc korun a věcný dar do tisíce korun, tentokrát to je obraz s motivem Prachatic. Na významnou cenu bývalého starostu Prachatic navrhla trojice zastupitelů - jeho nástupce na postu starosty Jan Bauer, Václav Rosa a Milan Bolek.



   Starosta Prachatic Martin Malý, který ocenění laureátovi předal, vysoce ocenil kvality Miroslava Bojanovského jako vzácného člověka i jeho obětavou činnost pro město. "Dodnes pro něj a občany pracuje, nedávno se stal předsedou Rady seniorů města, působí také v komisi životního prostředí. Je neustále aktivní a pořád spojený s životem našeho města. Jsem za to moc rád, a chodím se s ním i poradit," uvedl starosta Martin Malý.



   K mnoha gratulantům Miroslavu Bojanovskému se připojil rovněž Johann Fuchs z Grainetu, významná osobnost této bavorské partnerské obce a tamního Soumarského spolku. Poděkoval mu srdečně za přeshraniční spolupráci, kterou společně pomáhali rozvíjet. S gratulací se srdečně připojuje i redakce našeho internetového deníku.



   Členem prachatického zastupitelstva se Miroslav Bojanovský stal v roce 1990. Starostou byl zvolen po Zdeňkovi Černém. "Byla to vzrušující doba a práce většinou se šikovnými lidmi," řekl Miroslav Bojanovský v rozhovoru pro náš internetový deník. Připomeňme alespoň, že během šesti let jeho starostování se řešilo zejména převzetí kasáren do majetku města, plynofikace města, vybudování nové skládky komunálního odpadu na Libínském Sedle a připravovala a rozjížděla se výstavba čistírny odpadních vod jako nezbytné podmínky dalšího rozvoje Prachatic. 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...