Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 OBRAZEM: Radnice má studii knihovny na místě zbrojnice

 PRACHATICE - 7. listopadu 2012 - 15:12 - Prachatická radnice už má studii přestavby bývalé hasičské zbrojnice u gymnázia na multifunkční knihovnické a vzdělávací centrum. Tu si město zadalo u architekta Jakuba Nepustila a nyní ji využije pro shánění dotací.

 Text a foto: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Studie vychází z toho, že radní chtěli, aby bývalá zbrojnice zůstala na místě zachovaná a nový objekt byl multifunkční. To by mělo usnadnit shánění dotace, protože na samotnou knihovnu by peníze radnice zřejmě nesehnala. Proto půjde také o vzdělávací centrum v oblasti enviromentální výchovy nebo celoživotního vzdělávání. Velmi hrubý odhad nákladů na stavbu se pohybuje od šedesáti do sedmdesáti milionů korun.

   "Není to otázka příštího roku ani přespříštího. Mluvíme nejdříve o roce 2015," řekl starosta Martin Malý k možnému termínu výstavby. Projektová dokumentace se zatím připravovat proto nebude a studie bude sloužit k hledání možností žádostí o dotaci. Se studií se bude moct detailně seznámit i široká veřejnost. Architekt Jakub Nepustil by ji měl představit 17. prosince na jednání prachatického zastupitelstva.

   Nové místo pro knihovnu radnice hledá, protože funguje v nevyhovujících prostorech středověkého domu a selhaly všechny možnosti ji přestěhovat do objektu č.p. 43 na Velkém náměstí, který pro ni stát před zhruba deseti lety rekonstruoval, ale pak ho nepřevedl městu.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...