Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 OBRAZEM: Utopenci s kapelou a ještě zvláštní cenou za chuť

 PRACHATICE - 14. října 2012 - 9:51 - V legendami opředené hospodě Na kovárně ve Starých Prachaticích se v sobotu 13. října v podvečer uskutečnil ve velkém sále druhý ročník Soutěže o nejlepšího utopence. Znalci vědí, že nešlo o žádný podvodní mord, ale o buřty nakládané v láku na nejrůznější způsob. Do soutěže přihlásili tvůrci sedm vzorků utopenců. Pro dobrou náladu skvěle hrála kapela Deadwood neboli Staré železo. Nakonec se snědlo všechno, i většina cen v podobě velkých rohlíků a skvostných bochníků chleba.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Kulinářské soutěžení v této nejen mezi muži oblíbené disciplíně navazuje na soutěž, která po několik let přitahovala milovníky utopencových pochoutek do baru V koutě, a také Sklepů prachatické staré radnice. "Letos máme sice o dva vzorky méně než vloni, zato fantazie pěti kuchařů či týmů se projevila ještě výrazněji," řekl za organizátory Bohumil Toms. "Upravili jsme i soutěžní kritéria, a to tak, aby ten, kdo přihlásí do soutěže vynikající utopence, ale přinese je v menším množství, nebyl proto nijak diskriminován. Samostatným oceněním je letos cena za chuť," dodal Bohumil Toms. Také on měl své "želízko v ohni", podobně jako kapela Deadwood. Samozřejmě ani letos nechyběli favorité, jako Karel Talafous, Jan Tetour a Jaromír Šverák.

   S napětím sledovala celá hospoda práci pětičlenné poroty v čele s Vráťou Škorpilem se zkušenostmi z půl tuctu těchto soutěží. Hodnotil se vzhled v láhvi, množství, potom pohlednost porce a způsob servírování na talířku a nakonec chuť utopenců. Závěrečná porada poroty musela rozlousknout nečekaný oříšek. "Vůbec poprvé se nám stalo, že se stejným počtem bodů máme dva soutěžící na prvním a dva na druhém místě," vysvětlit Vráťa Škorpil. Ocenění nakonec dostali všichni. 

   První místo obsadili Jan Tetour (vzorek číslo 7) a Jaromír Šverák (9), dvě druhá místa patřila Janu Tetourovi (6 a 8). Třetí byl Karel Talafous (3), čtvrtá kapela Deadwood (1) a pátý Bohumil Toms (vzorek číslo 5). Titul utopence s nejlepší chutí přiřkla porota číslu 7 Jana Tetoura. Ten se tak stal celkovým vítězem kulinářského klání. Nu a na původně rybářské zvolání Vráťi Škorpila Hoří! se na oceněné utopence doslova vrhli všichni přítomní, muži, ženy i děti. Byl to přece právě jejich den! A ty, železná kapelo, hraj třeba až do rána... 

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: JIHOČEŠI 2012 – Kdo vlastně jste?

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...