Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 Střelnici koupí město a střelci postaví novou v lese u rybníka

 PRACHATICE - 12. října 2012 - 9:26 - Prachatická střelnice se přestěhuje na pozemek v lese u Fefrovského rybníka. Dohodlo se na tom město a střelci a neměl by tomu bránit ani žádný problém s předpisy.

 Text: Tomáš Přibyl

   www.dre-kon.cz

   Odhlučnění střelnice vedení města se střelci řeší hlavně kvůli tomu, že kvůli hluku hrozí ve městě rozsáhlá stavební uzávěra poté, co začne na začátku roku 2014 platit nový územní plán. První možnost střelnici odhlučnit padla kvůli tomu, že by byla dražší než stavba nové. Následný plán postavit ji na Libínském Sedle u skládky radnice zastavila kvůli odporu místních obyvatel.

   Následně pracovní skupina, která se problémem zabývala více než rok, přišla s návrhem postavit novou střelnici na pozemku města v lese u Fefrovského rybníka. Toto řešení už schválili zastupitelé. Hluková studie říká, že tu střelnice s hlukovými valy být může a město se na stěhování ptalo předběžně i orgánů státní správy. "Ta stanoviska by neměla být v rozporu s naším záměrem," řekl místostarosta Robert Zeman.

   Nyní bude třeba, aby byl změněn územní plán a pozemek byl vyňat z lesního fondu. "Zhruba za rok bychom to měli mít připraveno k přesunu," dodal místostarosta. Radnice pak koupí od střelců současnou střelnici. Odhadní cena je 7,8 milionu korun a střelci za tyto peníze koupí od radnice pozemek a postaví novu střelnici.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: JIHOČEŠI 2012 – Kdo vlastně jste?

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...