Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

Více...

 Národní park Šumava bude lépe přístupný pro handicapované

 ŠUMAVA - 7. října 2012 - 17:19 - Správa šumavského národního parku připravuje projekty, které mají více zpřístupnit Šumavu handicapovaným návštěvníkům. Pracuje na manuálu, který jim umožní si naplánovat výlety po Šumavě, shání také peníze na projekt areálu lesních her pro nevidomé a také pokračuje v odstraňování bariér.

 Text: Tomáš Přibyl 

   www.dre-kon.cz

   Na odstraňování bariér a lepší přístupnosti pro handicapované správa parku spolupracuje i s organizacemi zdravotně postižených. Podle ředitele parku Jiřího Mánka by jim už za rok nemělo nic bránit v návštěvě Šumavy. "Předěláváme jednotlivá informační střediska tak, aby byla bezbariérová a dokonce plánujeme atraktivní stezky v divočině," řekl ředitel s tím, že vzniká také manuál, který handicapovaným řekne, na jaké trasy se mohou vydat. "Budou tam podrobně popsané tipy na výlety. Jaké má určitá trasa stoupání, jaký je zde terén, zda je to vhodné pro vozíčkáře, jak jsou daleko toalety. Zkrátka všechny informace, které tělesně postižení pro plánování výletu potřebují," vysvětlila Pavlína Dobruská z občanského sdružení Trianon Čechy, které na přípravě tohoto manuálu pracuje. 

   Dalším projektem správy parku pro nevidomé turisty bude areál her, který bude určený právě jim. "Pro lidi, kteří vidí a nemají žádný handicap, není problém představit si, jak vůbec vypadá jelen. U slepců je to jinak. Ti někdy vůbec netuší, jak je jelen veliký a že má parohy. V tomto nově vznikajícím areálu jim umožníme, aby si na něj mohli sáhnout," popsal Jiří Mánek. Správa už na areál shání dotaci. Pokud ji získá, měl by být otevřen v roce 2014.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: JIHOČEŠI 2012 – Kdo vlastně jste?

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...