Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 ŠUMAVA: Snímek tří losů najednou - velká fotografická rarita

 ŠUMAVA - 3. října 2012 - 17:42 - Turistce ze středních Čech Aleně Raftlové se podařilo pořídit snímek, který je velkou šumavskou fotografickou raritou. U Horní Plané vyfotila v pátek 7. září tři losy najednou. Fotografii poskytla správě národního parku, která o ní nyní informovala novináře.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytla Správa NP a CHKO Šumava

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   "Alena Raftlová jela se známými z Nové Pece na Lipno podívat se na Stezku korunami stromů. Těsně za Horní Planou se jí z okénka jedoucího automobilu a přímo u silnice naskytlo neobvyklé představení. Po louce běželi tři losi," řekl mluvčí parku Pavel Pechoušek. "Nikdo ze spolucestujících samozřejmě nevěřil a nechtěli mi zastavit, nakonec se to povedlo a já je vyfotila," popsala zážitek. "Bylo to nádherné. Vůbec by mě nenapadlo, že se mi poštěstí něco takového uvidět," dodala.

   Podle pracovníků správy parku šlo o neobvyklé štěstí. "Vyfotit jednoho losa to je veliká vzácnost. Fotka třech losů, to už je jedinečná rarita," řekl Adam Jirsa, který má péči o jelenovitou zvěř na Šumavě na starost. Nikomu ze správy parku se podobnou fotografii ještě pořídit nepodařilo.

   Los evropský se na Šumavu vrátil v 70. letech minulého století a žije v oblasti mezi Lipnem a rakouskou hranicí. Ve střední Evropě původně žil, ale byl vyhuben v 15. století a do Čech se vrátil z Polska. "Na pravém břehu Lipna nyní žije kolem patnácti jedinců," doplnil mluvčí parku Pavel Pechoušek.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: JIHOČEŠI 2012 – Kdo vlastně jste?

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...