Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 OBRAZEM: Voda ze Stožecké kaple zkropila Šumavské povídání

 PRACHATICE - 3. října 2012 - 10:22 -  Voda ze studánky u Stožecké kaple, která je podle pověsti dobrá na oči, zkropila v úterý 2. října v Radničním sále prachatické Staré radnice elektronickou knihu Jaroslava Pulkrábka nazvanou Šumavské povídání aneb Co v kronikách nenajdete. Vydalo ji Šumavské nakladatelství e-knih Drift(e)Books ve spolupráci s Prachatickým deníkem a Městskou knihovnou Prachatice. Čtenáři v ní najdou padesát šumavských pověstí a 25 obrázků z pera ilustrátorky Mariky Petrmanové.

 Text a foto: Zdeněk Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Novou e-knihu sestavenou z části šumavských pověstí a příběhů, kterých Jaroslav Pulkrábek napsal za tři roky pro noviny už více než půl druhé stovky, vypravili ke čtenářům spolu s oběma autory starosta Prachatic Martin Malý, šéfredaktorka Prachatického deníku Jana Vandlíčková, ředitelka Prachatické knihovny Hana Mrázová a nakladatel Petr Čmerda. Šumavský spisovatel Roman Kozák po křtu e-knihy v Radničním sále zcela zaplněném členy Seniorské občanské společnosti v Prachaticích přečetl zaujatým posluchačům povídání z nové e-knihy Jak se kováři zrak navrátil.



   Nová kniha Šumavské povídání aneb Co v kronikách nenajdete potěší zejména čtenáře Prachatické knihovny. Ta zavedla půjčování knih v elektronické podobě na elektronických čtečkách od počátku letošního února. Je možné si je vypůjčit v oddělení studovny.

   Autor textů Jaroslav Pulkrábek je výborným znalcem historie Šumavy. Čtenáři a její milovníci dobře znají například jeho literárně fotografické večery, věnované životu obyvatel Šumavy v 19. a první polovině 20. století. Civilním povoláním je Jaroslav Pulkrábek ředitelem Městského kulturního střediska ve Vimperku. Je také pilným spolupracovníkem našeho internetového deníku PRACHATICKOnews, vládne nejen psaným slovem, ale umí to dobře i s fotoaparátem. Rádi jsme přijali jeho pozvání na křest nové e-knihy. Také my knize přejeme úspěch u čtenářů a autorovi pak stále plnou studánku dobrých nápadů.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: JIHOČEŠI 2012 – Kdo vlastně jste?

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...