Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 PRACHATICE: Radnice schválila další protipovodňové opatření

 PRACHATICE - 20. září 2012 - 17:48 - Prachatičtí radní schválili další protipovodňové opatření v Nádražní ulici. Mělo by zabránit tomu, aby se tu u vlakového nádraží rozlévala při povodních a silných deštích voda.

 Text: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   "Další protipovodňové opatření v ulici Nádražní bude spočívat ve vybudování cca 20 m obrubníků s bočním odvodem vody, která bude zaústěna do odlehčovacího potrubí, zaústěného přímo do Živného potoka pod mostem a vybudování příčného odvodňovacího žlabu," popsala vedoucí odboru komunálních služeb a dopravy Ivana Jeřábková.

   V posledním roce se ve městě dělala další tři protipovodňová opatření, která schválili radní. V Primátorské ulici se objevila nová otočná zábrana, která má svádět vodu zpět do Fefrovského potoka a upravoval se tu nátok do potoka. "V ulici Nádražní u autobusového nádraží byly nainstalovány betonové zábrany, vybudován vpustní objekt se svodem vody do odlehčovacího potrubí DN 800 mm, v Mlýnské ulici byla vybudována protipovodňová zábrana v prostoru mezi garáží a bránou do areálu veterinární správy a do odlehčovacího koryta Fefrovského potoka podél přeložky byla nainstalována předřadná česla k zachycení splavenin," dodala Ivana Jeřábková. Tato opatření stála necelých tři sta tisíc korun.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: VYKUPUJEME PADANÁ JABLKA

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...