Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 Mistryně Bavorska v rýžování zlata je ze Starých Prachatic

 PRACHATICE - 3. září 2012 - 19:01 - Mladé Kateřině Tomsové ze Starých Prachatic se podařilo ve své kategorii vyhrát o prázdninách Bavorské mistrovství v rýžování zlata, které mělo mezinárodní účast. Zlato pak získala i v kombinaci s veteránem. Její tatínek Bohumil Toms se navíc v Bavorsku prorýžoval dvakrát do finále.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytl Bohumil Toms

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Mistrovství se konalo v Riedenburgu nedaleko od Regensburgu. Bohumil Toms tu získal sedmé místo v kategorii s vlastní rýžovací pánví a desáté místo s takzvanou kanadskou pánví.

   Kateřina Tomsová rýžovala v kategorii dětí do deseti let a jako jediná na celém mistrovství měl ocelovou pánev typu Čína. Navíc šlo o její první mezinárodní mistrovství. I přesto získala první místo. Druhou zlatou medaili pak získala ve speciální soutěži, kdy pět nejlepších dětí rýžovalo zlato ve dvojici s pěti nejlepšími veterány.

   "Použitý písek musí být sterilní od zlata, zlatinky jsou do písku v kyblíku uměle přidávány v jednotlivých kolech v různém počtu, každé kolo jich má stejný počet, který soutěžící rýžovníci předem neznají," popsal soutěž v rýžování zlata Bohumil Toms. "Jednotlivé zlatinky pak musí rýžovník v pánvi najít, vyndat a dát do ampulky, zašpuntovat ampulku, vypláchnout misku ve vodě, zvednout misku nad hlavu a vyřčením slova "Stop" končí odpočítávání času a přechází se ke sčítacímu komisaři. Zlatinky jsou velikosti 1 - 2 mm, písku je kolem 5 - 8 litrů," doplnil.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: HLEDÁTE DOBŘE PLACENOU PRÁCI?

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...