Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 OBRAZEM: Na Jeleních Vrších opět hoří milíř na dřevěné uhlí

 JELENÍ VRCHY - 12. srpna 2012 - 10:51 - V sobotu 11. srpna postavili uhlíři - členové Sboru dobrovolných hasičů Nová Pec - na uhlišti na Jeleních Vrších milíř na pálení dřevěného uhlí.

 Z redakční pošty: Hynek Hladík

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Uhlíři se dali do práce brzy ráno - o půl osmé. Ještě před tím přijel na Jelení Vrchy s traktorem starosta Nové Pece Jakub Koželuh, aby upravil prostor budoucího milíře. Uhlíři potom vztyčili tzv. krále, který tvoří osu milíře. Král vytvořený ze tří smrkových tyčí byl vyplněn suchým chvojím. Poté začali stavět základ mostu, jakési podlahy milíř. Základ paprskovitě vybíhá od krále až k okrajům budoucího milíře. Na základu se stavěl již most. Na základ mostu i na vlastní most použili uhlíři převážně ohořelá a nezuhnatělá polena z loňského milíře. Pak už stavěli šikmo o krále opřená metrová polena ve dvou patrech.



   Na druhé vrstvě polen byla ještě naskládána drobnější polínka a odřezky - čepec milíře. Milíř byl potom obložen čerstvým smrkovým chvojím. Další vrstvou zakrývající dřevo byly drny, teprve na nich závěrečná hlinitá vrstva. Krátce před čtvrt na šest odpoledne došlo k zapálení milíře. Při pohledu do nitra milíře bylo zřejmé, že milíř hoří. Pracovní den uhlířů se pomalu blížil k závěru. Milíř se bude udržovat po celý týden. Otevřen bude v sobotu 18. srpna 2012 v dopoledních hodinách.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: HLEDÁTE DOBŘE PLACENOU PRÁCI?

PR: Provádíme opravy vozu po krupobití bez porušení laku!

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...