Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 OBRAZEM: Nemocnice má nový inkubátor, díky dobrým lidem

 PRACHATICE - 8. srpna 2012 - 17:20 - V porodnici prachatické nemocnice začal sloužit nový inkubátor. Nemocnice si ho mohla pořídit díky výtěžku benefičního koncertu. Moderní inkubátor představuje hlavně obměnu "inkubátorového parku" nemocnice, který je deset a více let starý. Nemocnice plánuje obměnu i dalších starých inkubátorů.

 Text a foto: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Nový přístroj dodala českobudějovická firma TSE, která je jediným středoevropským výrobcem inkubátorů. Nemocnice na něj získala 55 tisíc korun z výtěžku druhého benefičního koncertu a dětského dne, který 9. června pro nemocnici připravil Martin France u Martinského Mlýna u Trhových Svinů. "Na letošním benefičním koncertu, který moderovala Marketa Mayerová, zazpívali mimo jiné Petr Kotvald, Jitka Zelenková, Marek Ztracený, Kamélie, Martina Balogová, Martin France, Bohuš Matuš, Yveta Blanarovičová, Světlana Nálepková, Vlasta Horváth a další. Kromě účinkujících patří dík všem divákům i sponzorům za jejich podporu. Věříme, že nám zůstanou nakloněni i příští rok a setkáme se již na 3. ročníku," uvedl ředitel nemocnice Michal Čarvaš. Zbytek nemocnice zaplatila ze svého rozpočtu. 

   Nemocnice má tři inkubátory a nový nahradí ten nejstarší z 90. let minulého století. "Inkubátory se používají v situaci, kdy se narodí novorozenec, který potřebuje ulehčit adaptaci," vysvětlil primář MUDr. Jan Kylián s tím, že v průměru se používají u každého osmého až desátého novorozence - zejména u nedonošených dětí nebo těch, které se narodí s vrozenou infekcí nebo vrozenou vadou. "Umožňuje přesně obohatit množství kyslíku ve vzduchu, který novorozenec dýchá, zajišťuje jeho zvlhčování, pomáhá novorozenci udržovat tělesnou teplotu. Umožňuje novorozence sledovat, vyšetřovat, ošetřovat i krmit, aniž by musel toto přívětivé prostředí opustit," doplnil primář.

   Porodnice by měla v prachatické nemocnici zůstat i nadále. Zatím se tak podle ředitele Michala Čarvaše vyvíjejí jednání s největší zdravotní pojišťovnou o nových smlouvách pro zdravotnická zařízení. "Z hlediska časové dostupnosti je prachatická porodnice nezastupitelná," řekl ředitel s tím, že se tu ročně narodí kolem čtyř set deseti dětí.

   Nemocnice v minulých letech výrazně investovala do rekonstrukcí objektů ve svém areálu i do nové techniky. Nyní se chce podle ředitele soustředit zejména na obměnu lůžek, která už postupně začala. Do budoucna by také chtěla na každý pokoj pořídit televizi a internet.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: RŮŽIČKA nářadí nástroje o vás pečuje od roku 1992

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...