Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 OBRAZEM: Přes Prachaticko se přehnaly bouřky a krupobití

 PRACHATICKO - Aktualizováno - Přes Prachaticko se přehnaly v sobotu 4. srpna odpoledne velmi silné bouřky. Přinesly hlavně přívalové lijáky a neobvyklé silné krupobití. Jedním z míst, kde udeřily nejsilněji, byly Prachatice a na řadě dalších míst lámaly stromy. Velmi vážně poničily také ovocné sady na Lhenicku.

 Text: Tomáš Přibyl, foto: Zdeněk Přibyl a čtenáři

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

Zveřejněno: 4. 8. 2012 - 19:33, aktualizováno: 5. 8. 2012 - 13:16

   Kvůli přívalovým lijákům vyjížděli hasiči čerpat vodu ze klepů a přízemních prostor. Bouřky také lámaly větvě a stromy. V Prachaticích a okolí nejviditelnější problémy nadělalo krupobití. Po přívalovém dešti se také na řadě míst ucpaly kanály a vytvářely se velké a hluboké louže - v Prachaticích například tradičně v Solní ulici a u viaduktu v Krumlovské ulici.

   Kroupy o velikosti až golfového míčku strhávaly ze stromů listí i ovoce tak razantně, že na silnici z Husinecké přehrady do Prachatic nebyla na některých místech vůbec vidět vozovka. Podobné to bylo například i na silnici z Libínského Sedla do Prachatic. Škody v ovocných sadech na Lhenicku a Chelčicku půjdou do milionů korun - po kroupách tu na řadě míst zůstala doslova spoušť.

   Kroupy také strhávaly venkovní teploměry na oknech - jedné prachatické rodině kroupy zabily husu a další vyrazily oko. Nánosy krup byly ve městě vidět ještě dlouho po bouřce. Desítky aut nejen v Prachaticích krupobití "poznamenalo" na laku a karosérii důlky. V krupobití dobíhali do cíle i někteří závodníci na světovém poháru v terénním triatlonu v Prachaticích. Kdo se nestihl schovat, mohl dostat pořádnou ránu do hlavy.


Prachatice - foto Hynek Hladík


 

Silnici na hrázích rybníků od Netolic do Dívčic a na Nákří museli hasiči prořezávat z obou stran. Foto: Oldřich Petrášek

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: RŮŽIČKA nářadí nástroje o vás pečuje od roku 1992

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...