Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 OBRAZEM: Zraněného výra velkého zachránila Coca-Cola

 ŠUMAVA - 25. července 2012 - 9:35 - Pracovníci stanice pro handicapovaná zvířata v Klášterci u Vimperka pečují o výra velkého, který narazil do elektrického vedení. I když už se do volné přírody nevrátí, podařilo se ho pracovníkům zachránit i díky Coca-Cole.

 Text: Tomáš Přibyl, foto poskytla Správa NP a CHKO Šumava

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Zhruba dva roky starého samce našli místní obyvatelé u Borových Lad. Nemohl létat, byl celý promoklý, ve stresu a vyčerpaný. Převoz do stanice, kterou vybudovala a provozuje správa parku, mu pomohl a začal žrát. Následně se ale jeho stav zhoršil. "Přestal přijímat potravu. Začal být apatický, propadl do letargie. Zdálo se, že se u zvířete nastartoval stresový faktor, po kterém je nebezpečí, že uhyne. Obvolával jsem všechny záchranné stanice v republice," řekl vedoucí stanice Petr Juha.

   Nakonec pomohla rada chovatele Ivana Lukeše z Kašperských Hor, který doporučil mu dávat Coca-Colu. "Ta obsahuje spoustu cukru, ale hlavně povzbuzujících prostředků, jako je třeba kofein, které výra rozproudily. Začal se znovu chovat normálně," vysvětlil chovatel stanice Per Toman.

   Dnes už výr létá ve třicet metrů dlouhé voliéře. V té ale bude muset zůstat už napořád. "Na místě na křídle, které zasáhl elektrický proud, už mu nikdy neporoste peří. Sice létá, ale jeho zdravotní stav už mu nikdy nedovolí, aby se vrátil do volné přírody. Pokud se o něj nepostaráme, tak zahyne," řekl Petr Juha.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: RŮŽIČKA nářadí nástroje o vás pečuje od roku 1992

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...