Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 Prachatická i světová XTERRA – co nabídne pro diváky?

 PRACHATICE - 20. července 2012 - 9:30 - Již za zhruba dva týdny tedy 4. srpna 2012 budou Prachatice patřit terénnímu triatlonu XTERRA. Poprvé se bude v městečku pod Libínem odehrávat vrcholný světový sportovní podnik, jeden z pěti závodů Světového poháru XTERRA v Evropě.

 Michal Piloušek, hlavní organizátor

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   "Po světě má celá série 15 závodů, kdy se na každém z nich můžou závodníci kvalifikovat na vrchol sezóny mistrovství světa na Hawaii," popisuje světovou sérii Michal Piloušek, bývalý triatlonista a otec české verze Xterra triatlonu.

   Hlavní závod v Prachaticích se bude skládat z 1,2 km plavání v Křišťanovickém rybníku, 36 km na horském kole v okolí Záblatí a 10 km běhu. Pokud si někdo netroufne na celou trasu, může zkusit závod štafet nebo kratší verzi XTERRA Easy, pro děti budou připraveny závody v duatlonu. Nezaujal Vás ani jeden závod? Spokojíte se s pozicí fanouška? Tak právě Vám je určen dnešní článek.

   Nevšední podívanou nabídne závod XTERRA hned na několika místech. Bezpochyby největší šrumec bude na prachatickém Velkém náměstí. Od ranních hodin zde bude probíhat registrace závodníků, v 11,00 odstartují právě zde závody pro děti, a od cca. půl jedné už bude náměstí žít světovým triatlonem. Závodníci historickým centrem města hned 2 x projedou na kole a třikrát proběhnou, zkrátka, zde budete stále ve středu dění. 

   Hledáte naopak extrémní místa na náročné trati kola? Nejlépe dostupný úsek najdete přímo na svazích Dubového vrchu, přímo nad populární „tankovkou“. Pokud nejste „Prachatičák“, tak třeba budete mít blíž cestu do Volovic, kterou závodníci několikrát překříží. Velmi zajímavým místem je také občerstvovací stanice přímo v Horním Záblatí.

   Po náročném sjezdu už pěkně prošití triatlonisté dostanou, co hrdlo ráčí, ovšem bez polevování na tempu! Pro ty, kteří rádi vidí někoho tahat nohy z medu, budou určena místa na náročném běhu. Ať už dva brody u staré cesty na Volary u Hüblerovy kaple nebo smrtelné stoupání z tankovky na Černou horu, obě místa nabídnou parádní podívanou.

   A teď to hlavní! Pořadatelé vyhlásili soutěž o nejlépe fandící skupinku. Ti, kteří předvedou největší ryk nebo nejlepší kostýmy, nebo snad obojí spojí, pomalují křídou cestu či budou muzicírovat závodníkům do kroku, vyhrají velký sud protivínského piva. Vyhlášení proběhne po závodě na www.xterra.cz, kde bude fotka vítězné party, sud bude poté k vyzvednutí v prachatickém Íčku. 

   XTERRA není jen závod, je to společenská akce, kde se mohou lidé perfektně pobavit a zároveň vychutnat nevšední sportovní výkony. Navíc celý den bude na prachatickém náměstí rušno, dění závodu bude přibližovat moderátor a určitě přijde vhod půllitřík pivíčka, něco k zakousnutí nebo hry pro děti. Zkrátka neváhejte a nenechte si ujít 4. srpna nevšední podívanou v okolí Prachatic, více informaci na www.xterra.cz

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: RŮŽIČKA nářadí nástroje o vás pečuje od roku 1992

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...