Zprávy  Krimi  Od čtenářů  Kultura  Foto  Inzerce  Názory  Počasí  FACEBOOK  Redakce  Reklama  Odkazy
  

 

www.foto-show.cz

Více...

 Obchodní zóna by mohla dostat zelenou do konce roku

 PRACHATICE - 18. července 2012 - 8:25 - Vybudování obchodní zóny na místě dnes už bývalé mlékárny firma Madeta v Krumlovské ulici by mohlo dostat zelenou do konce letošního roku.

 Text: Tomáš Přibyl

Reklama u nás se vyplatí. Více...   www.dre-kon.cz

   Podle starosty Martina Malého by se do té doby mohla stihnout projednat a schválit změna územního plánu, bez které developerská firma, která areál mlékárny koupila, nemůže žádat o potřebné územní rozhodnutí a stavební povolení. Jihočeský kraj nyní vydal stanovisko, podle kterého nebude třeba posuzování vlivu změny územního plánu na životní prostředí. To projednávání změny zkrátí o tři až čtyři měsíce. 


Dříve zveřejněné zprávy k tématu:

 PRACHATICE: O areál mlékárny má zájem Kaufland

 PRACHATICE - 1. května 2012 - 10:53 - Na místě areálu mlékárny firmy Madeta v Prachaticích by měla vyrůst obchodní zóna se supermarketem Kaufland. Vyplynulo to z informací, které v pondělí 30. dubna zazněly na jednání prachatického zastupitelstva.

 Text: Tomáš Přibyl

   Zastupitelé dostali na stůl žádost o změnu územního plánu kvůli prodeji, tak aby byl areál nově určený pro takzvanou občanskou vybavenost. Požádala o to Madeta prostřednictvím firmy Rent Group. "Je to developerská společnost, která připravuje výstavbu supermarketů," řekl zastupitelům starosta Martin Malý s tím, že by tu chtěla vybudovat svůj supermarket společnost Kaufland. "Tato společnost je ochotna nám také vybudovat dětské hřiště na konci Rumpálovy ulice," dodal starosta.

   Radnice od investora a developera dostala řadu informací o jejich záměru. Práci by tu například nově mělo najít 68 lidí. Zastupitelé už také diskutovali například o tom, že nové dopravní řešení v lokalitě, kde už jeden supermarket je, by mělo jít finančně za investorem a město by mělo dohlédnout na to, aby nová obchodní zóna nezatížila obyvatele okolní zástavby.

   Diskuse se vedla i o tom, jestli by radnice nemohla ovlivnit, co bude na místě končící mlékárny tak, aby tu vzniklo něco jiného. Areál je ale v soukromých rukách a město má jen jedinou páku a to územní plán. "Z možných využití areálu je toto to relativně nejméně špatné řešení," řekl starosta a zastupitelé nakonec žádosti o změnu územního plánu vyhověli. Madeta plánuje ukončení výroby v areálu na konci květnu.

 
 

Copyright: Zdeněk Přibyl - FOTOGRAFIK, 2005 až 2012, Všechna práva vyhrazena

Na hlavní stranu

PR: RŮŽIČKA nářadí nástroje o vás pečuje od roku 1992

Pro objednání komerčních sdělení a reklamy volejte

+420 607 640 368

Reklama - podmínky

***

TOPlist

Více...

Více...

Více...